Srbija: Policajci će od ponedjeljka biti prisutni u svim školama

Policijski službenici će djelovati preventivno.


interior of empty modern classroom at school
Ilustracija: Envato / Školski.ba

U svim školama u Srbiji od ponedjeljka, 8. maja od 8 sati do završetka nastave bit će prisutni policijski službenici, koji će djelovati preventivno, kazao je državni tajnik srbijanskog Ministarstva unutarnjih poslova Danilo Stevandić.

Više uposlenika

Kazao je i to da će MUP ove godine zaposliti 1.200 novih policajaca te kako će se osigurati da svaka škola ima policajca koji će brinuti o sigurnosti učenika i zaposlenika.

Poseban naglasak ćemo staviti na učenike u prometu u zonama škola, kao i na detekciju vatrenog oružja, psihoaktivnih supstanci…, rekao je Stevandić, prenosi RTS.

Naglasio je da će, osim u zonama škola, u idućem razdoblju biti pojačan angažman policijskih službenika na svim javnim mjestima gdje se okuplja veći broj građana: na trgovima, ulicama, željezničkim i autobusnim kolodvorima te sportskim događanjima.

Mjere sigurnosti

Profesor Mladen Milošević s Fakulteta za sigurnost Sveučilišta u Beogradu smatra kako će ove mjere, kako je rekao, doprinijeti osjećaju veće sigurnosti, ali da dugoročno treba poduzeti puno više mjera.

– Ako sve prebacite na policiju, cijela priča pada u vodu, jer svi smo mi odgovorni za ovo što se dogodilo, što znači da se svi trebamo uključiti, istaknuo je Milošević.