Školarci u Tuzli pronašli opasnu zanimaciju: Penjanje po krovovima tuzlanskih zgrada

Posebno upozoravamo roditelje na širenje ovog opasnog zadatka sa društvenih mreža!


Prije svega nekoliko dana objavili smo fotografiju tri djevojčice sa krova višespratnice u centru Tuzle. Javnost je ostala iznenađena šta djevojčice rade na krovu.

Djevojčice iz Tuzle se popele na krov zgrade zbog fotografisanja

Privlačenje što većeg broja “lajkova” i pozitivnih komentara na društvenim mrežama kao što su Facebook i Instagram često motiviše mlade ljude na postavljanje unikatnih fotografija i selfija nerijetko sa mjesta i lokaliteta koji drugima nisu lako dostupni.

Posljednjih godina raste broj smrti povezanih sa snimanjem selfija i “neobičnih fotografija”, mladi ljudi koji tragaju za odobravanjem drugih na društvenim mrežama ponekad se prepuštaju izuzetno bezobzirnom i opasnom ponašanju.

Na društvenim mrežama pronašli smo još nekoliko ovakvih videoklipova iz Tuzle, piše portal Crna Hronika.

Omladina iz Tuzle pronašla je novi opasan hobi – penjanje po krovovima tuzlanskih zgrada. U video klipu iznad pokazujemo još neke od primjera!

Odakle im inspiracija?

Motiv i inspiraciju za ove opasne poduhvate djeca su našla sa jednog Instagram profila. Naime, kako otkriva Crna Hronika, na Instagramu postoji profil sa nazivom climbing_tz – Udruzenje majmuna penjaca Tz. Profil je zaključan, a u opisu istog stoji:

 – Sve sto je nemoguce moze postati moguce. Rizik je vrijedan jednog penjanja. Sve ili nista, a ovdje to “nista” ne postoji. Prof priv da ne bismo naje*ali.

Crna Hronika pristupila je navedenom profilu i otkrili su samo jedan od opasnih poziva djeci u Tuzli. Riječ je o jednom dimnjaku u blizini Doma penzionera Tuzla, a u opisu stoji da penjači gledaju gdje staju, jer nije sve stabilno.

Posebno upozoravamo roditelje na širenje ovog opasnog zadatka sa društvenih mreža, apelujemo na policijske službenike, ali i djecu, da ovakvi zadaci mogu završiti sa tragičnim epilogom.