Školarci biraju najbolje online učitelje i nastavnike

S obzirom na to da je pandemija onemogućila realizaciju IV sezone društveno odgovornog projekta „U zdravoj školi zdrava djeca“, Vienna osiguranje VIG je odlučila da sredstva namijenjena ovoj sezoni projekta usmjeri ka nagrađivanju onih koji su u segmentu obrazovanja iznijeli najveći teret situacije u kojoj smo se svi zadesili - učitelja i nastavnika. U tom smislu je objavila poziv za sve učenike osnovnih škola u BiH kao i njihove roditelje da nominiraju i glasaju za svoje Naj online učitelje/nastavnike.


– Pandemija Covid-19 te period izolacije bio je veliki izazov za sve nas, a pogotovo za naše školarce koji su se preko noći morali prilagoditi jednom sasvim novom i nepoznatom načinu nastave. Ništa lakše nije bilo ni njihovim učiteljima i nastavnicima, koji su se uprkos otežanim uslovima rada potrudili da učenicima olakšaju ovaj period te im približe učenje putem online platformi. Zbog toga, iako je naš već tradicionalni projekat „U zdravoj školi zdrava djeca“ prvenstveno usmjeren na unapređenje kvalitete života i rada učenika, smatrali smo da ovaj put obzirom na okolnosti koje su nas zadesile, trebamo zajedno sa školarcima nagraditi trud i zalaganje prosvjetnih radnika koji su, zajedno sa djecom i roditeljima, u segmentu školstva zasigurno iznijeli najveći teret novonastale situcije, istakla je predsjednica Uprave Vienna osiguranje VIG, gđa Sabina Mujanović.

Nominacija i glasanje za Naj online učitelja/nastavnika se može izvršiti na profilima društvenih mreža Vienna osiguranja VIG.

Tri nominirana učitelja/nastavnika sa najvećim brojem glasova će biti proglašeni Naj online učiteljem/nastavnikom te će osvojiti vrijedne nagrade koje je obezbijedilo Vienna osiguranje VIG. Iskažimo zahvalnost i obradujmo učitelje/nastavnike za uspješan kraj vrlo zahtjevne školske godine!

Vienna osiguranje d.d. VIG je tržišni lider u životnom osiguranju u BiH te je najnagrađivanije društvo za osiguranje u BiH u posljednjih nekoliko godina. Članica je Vienna Insurance Group – VIG koja sa 50 kompanija u 25 zemalja i preko 25.000 zaposlenika predstavlja vodeću osiguravajuću grupaciju u Austriji, Centralnoj i Istočnoj Evropi.