Sarajevo: Incident u osnovnoj školi okarakterisan kao ubistvo u pokušaju, učenik teško povrijeđen

Učenik devetog razreda Osnovne škole "Behaudin Selmanović" je uhapšen, a dvojica osnovaca su povrijeđena.


Foto: Ilustracija

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su objavili detaljnije informacije o sukobu osnovaca koji se dogodio u sarajevskom naselju Briješće. Učenik devetog razreda Osnovne škole “Behaduin Selmanović” je uhapšen, a dvojica osnovaca su povrijeđena.

Iz MUP-a KS je ranije saopćeno da je do incidenta došlo oko 13:15 sati i da je tada osoblje Osnovne škole “Behaudin Selmanović” obavijestilo PU Novi Grad da je učenik IX razreda zadobio povredu oštrim predmetom, a koju mu je u školskom prostoru nanio učenik, također, IX razreda.Povrijeđenom učeniku je pomoć ukazana na KCUS, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede i gdje je zadržan na daljnjem liječenju. On je uboden u rame. Međutim, povredu oštrim predmetom je zadobio još jedan učenik IX razreda i njemu su konstatovane lakše tjelesne povrede, piše Klix.ba.

Sarajevo: U osnovnoj školi učenik uboden u rame

U poslijepodnevnim satima, maloljetni izvršilac je lišen slobode zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela Ubistvo u pokušaju (član 166. u vezi sa 28. KZ FBiH) i Lakša tjelesna povreda (član 173. KZ FBiH) i nad njim se vrši kriminalistička obrada.

Uviđajem je rukovodila tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. S obzirom na činjenicu da je riječ o maloljetnicima, Uprava policije i KTKS više detalja neće saopćavati.