Sarah Mrakić među najboljim učenicima u Federaciji BiH

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke i ove godine nagradilo je najbolje učenike i učenice osnovnih i srednjih škola u Federaciji Bosne i Hercegovine.


Foto: travnik.ba

Diploma za postignute rezultate u nastavnim i vannastavnim aktivnostima u školskoj 2021/2022. godini dodijeljena je Sarah Mrakić iz Travnika, učenici trećeg razreda gimnazije informacionih tehnologija.

Sarah Mrakić je postigla odličan uspjeh iz svih predmeta i primjerno vladanje u dosadašnjem školovanju.

Ostvarila je zapažene rezultate na školskim, općinskim i kantonalnim takmičenjima. Na školskom takmičenju 2021. godine prvo mjesto je osvojila iz matematike, treće iz pravopisa. Školske 2021/2022. godine nastavila je nizati uspjehe osvojivši druga mjesta iz matematike i njemačkog jezika, treća mjesta iz programiranja i engleskog jezika. Iste godine, na općinskom takmičenju osvojila je prvo mjesto iz matematike i prvo mjesto iz programiranja. Učestvovala je i na federalnom takmičenju iz matematike.

Osim takmičenja učestvovala je u online kursu programiranja “Code Week” i kursu robotike “Robotics Week”, te mnogim aktivnostima Centra za edukaciju mladih poput programa razmjene “Travel for Knowledge” kao i volonterskim aktivnostima. Upješno je završila obuku na temu poduzetništva u okviru regionalnog projekta “My Career from Zero to Hero”, piše travnik.ba.