Sada im je soba uvijek čista i sređena: Tatin trik oduševio roditelje na društvenim mrežama

Tata pokazao trik uz koji će vam soba uvijek biti uredna.


Foto: Envato
Foto: Envato

Ovaj tata uspio je da, uz pomoć crnog pirinča, natjera djecu da redovno čiste svoju sobu. Roditelji većine tinejdžera znaju kako je teško naterati ih da srede i očiste svoju sobu u kojoj gomilaju odjeću, prljave tanjire ili hranu.

Sa istim problemom susreo se i tata Čad Mekhant, koji kaže da je svakodnevno djecu upozoravao na to da moraju da pospreme za sobom.

Nedavno je na Facebooku podijelio post koji je oduševio mnoge. Kazao je kako je konačno uspio da riješi problem sa spremanjem, a bilo je dovoljno da kupi pakovanje crnog pirinča, prenosi “DailyRecord”.

 – Dakle, i ja imam djecu tinejdžere. Stalno se svađamo oko toga da ne treba da jedu u svojoj sobi i da treba da vraćaju prljave sudove u kuhinju. Zaprijetio sam im da će im se useliti miš, što će dovesti do useljavanja još njegovih prijatelja u kuću. Umorio sam se od ponavljanja jednog te istog i odlučio sam da im dam lekciju, objašnjava tata.

 – Kupio sam u prodavnici pakovanje crnog pirinča i zrna posuo po njihovom ormaru, pod krevetom. Izgledalo je kao mišji izmet. Prepali su se, i ne moram posebno da ističem, ali više nemamo problem sa čišćenjem sobe, objasnio je Čad.

Njegov post na društvenim mrežama podijeljen je više od 87.000 puta, a zahvalni roditelji ga hvale u komentarima govoreći kako će i sami da probaju trik. Neki su ga prozvali genijalcem, drugima je snalažljiv, a većina kaže da je duhovit, piše Yumama.