Ružičasti oktobar: Pred nama je oktobar – mjesec podizanja svijesti o raku dojke

Pred nama je oktobar, mjesec podizanja svijesti o raku dojke. Saznajte kako i vi možete dati svoj doprinos i pomoći ženama širom BiH!


Oktobar je mjesec posvećen podizanju svijesti o raku dojke i skretanju pažnje na mogućnost ranog otkrivanja ove bolesti. Osnovni simbol ove borbe širom svijeta je ružičasta vrpca, koju sa ponosom nose žene, koje se bore sa ovom opakom bolešću, a sa njima i svi mi.

Alora već treću godinu s ponosom  podržava rad udruženja “Think pink – Zajedno smo jedno”, koje kroz svoje brojne aktivnosti pomaže hrabrim ženama u njihovoj borbi širom Bosne i Hercegovine i omogućava  besplatne mamografske preglede. I vi možete dati svoj doprinos tako što ćete u mjesecu oktobru 2019. godine u apotekama kupiti Aloru i tako donirati 0,25 KM od svake kupljene kutije.

Otkako je Alora prisutna u BiH, uzela je učešće u brojnim projektima korisnim za naše društvo, od besplatnih antistres joga treninga „Body & mind“ u prirodnom okruženju centra Safet Zajko u Sarajevu i na šetalištu Slana banja u Tuzli, preko učešća u akciji sadnje drveća „Let's Do It“ do podrške „Think pink“ udruženju.

Alora je biljni preparat koji se koristi u liječenju problema kao što su stres, nemir, napetost, anksioznost i nervno uzrokovani problemi menstruacije i menopauze. Postoje mnogobrojni dokazi da stres utiče na naše mentalno i sveopšte zdravlje, ali budući da ga ne možemo opipati ni izmjeriti, vrlo često zanemarujemo njegovo prisustvo u svakodnevnom životu. Stres se smatra najopasnijim otrovom današnjice, jer oštećuje naš mozak, isključuje imuni sistem, ometa metabolizam, uništava srce, remeti polne hormone, djeluje loše na mišiće i kosti i dovodi do različitih promjena u raspoloženju.

Alora sadrži biljku pasifloru, koja dokazano na efikasan način vraća ravnotežu vašem organizmu i pomaže da se sa stresom izborite na prirodan način. Danas se u borbi sa stresom često poseže za benzodiazepinima, koji vrlo djelotvorno smanjuju nervozu i napetost, ali smanjuju i  koncentraciju, imaju brojna sporedna djelovanja i izazivaju ovisnost. Alora nema sporednih djelovanja i ne izaziva ovisnost, a može se koristiti i tokom dana, jer ne utječe na radnu sposobnost. Potražite je u apotekama širom Bosne i Hercegovine, bez recepta i podržite našu ružičastu misiju. Prirodni odgovor na stres!