Roditeljstvo: Zabavite djecu crtanjem na aluminijskoj foliji i uštedite hrpu papira

Crtanjem na aluminijskoj foliji uštedjet ćete na papiru, poticati dječiju krativnost i dugo ih zabaviti.


Foto: Školski.ba / Freepik

Umjesto bijelih papira i sveski djecu možete zabaviti na jednostavniji, a njima zanimljiviji način – crtanjem na aluminijskoj foliji. Ako to do sada niste nikada pokušali, vjerujte da se isplati jer će to djeci biti jedno sasvim novo iskustvo.

Za zabavu je potrebna aluminijska folija, flomasteri, tempere ili akrilna boja te malo ljepljive trake. Dajte djeci flomastere ili još bolje boju (koju možete pomiješati u manjem omjeru s deterdžentom za pranje posuđa) koju izlijte u male čašice. Djeca boju mogu nanositi kistom ili prstima, a svoju kreativnost mogu izraziti i cijelim rukama.

No, kako se zabava ne bi pretvorila u haos i uništenje namještaja, ispod folije stavite stari papir, novine ili stolnjak.

Pogledajte nekoliko načina na koji djeca mogu crtati na aluminijskoj foliji:

1. Crtanje na ravnoj foliji

Za početak otkinite veći komad folije i zalijepite ga za rubove za stol kako se ne bi micao za vrijeme igre.

2. Crtanje na zgužvanoj foliji

Ovaj način crtanja jednako je zanimljiv kao i prethodni ako ne i zanimljiviji, a u konačnici dobivate i zanimljiviji dječiji uradak.

Potreban vam je komad folije koji je prije crtanja potrebno zgužvati. No, ne previše kako ne bi pucao kod razmatanja. Nakon što ga rastvorite dobit ćete neravnu površinu za crtanje. Na nju izlijte više boja, a dijete neka ih pretvori u vlastito umjetničko djelo, pišu Djecjaposla.com.