Roditeljstvo: Majka pokazala trik uz koji ćete uspavati dijete za samo pet minuta

Roditelji su oduševljeni brzom metodom za uspavljivanje djeteta.


Foto: Envato

Brittany Vasseur otkrila je svoju tehniku za uspavljivanje djeteta za koju tvrdi da je potrebno samo pet minuta, a njeno dijete nakon toga nastavi spavati cijelu noć.

Vasseur je na TikToku objavila koristan video koji pojašnjava njenu metodu uspavljivanja. U snimku je objasnila da je ova metoda jedan od najboljih trikova na koje je naišla i da mijenja život.

 – Vidjela sam ovo nasumično na TikToku i radi. Kako bi vaše dijete brže zaspalo, ovo je proces i ono što trebate učiniti. Ne mogu vjerovati da tako dobro funkcioniše, ispričala je, prenosi Klix.ba.

Brittany zatim pojašnjava dvije faze ove tehnike.

@brittany.vasseur

Omg this is game changing!! Follow for more #momhacks #momsoftiktok #momsoftiktok #sleeptipsformoms #sleeptipsfortoddlers thank you to @Macy Sapp for this info!!

♬ Inspiration – TimTaj

 – Prva stvar koju trebate učiniti je da im kažete: ‘Ne morate ići spavati, samo lezite zatvorenih očiju.’ To ublažava pritisak da moraju odmah zaspati, kazala je.

 – Onda trebate uzeti knjigu, bilo koju knjigu, i pročitati im je ovako, dodaje Brittany prije nego što je pokazala na šta je mislila.

Brittany je tada progovorila tihim, umirujućim tonom i čitala knjigu glasom koji je tek nešto glasniji od šapta.

 – Zvuči smiješno, ali u osnovi čitanje vrlo sporim, mekim, umirujućim glasom ih nekako šalje u hipnotičko stanje, pojasnila je.

Potom je podijelila vlastito iskustvo s metodom, objasnivši da je imala problema s uspavljivanjem sina Cartera prije nego što je isprobala tehniku od dva koraka. Dodala je da s ovom metodom zaspi u pet minuta.