Roditeljstvo: Kako odviknuti djecu od pelena u samo tri dana

Mama otkrila kako je djecu uspjela odviknuti od pelena u samo tri dana.


Ilustracija: ŠKOLSKI / Envato
Ilustracija: ŠKOLSKI / Envato

Odvikavanje djeteta od pelene nije nimalo jednostavan proces, ali ova mama tvrdi da joj je upravo to pošlo za rukom u roku od samo tri dana.

Holin Parkinson, koja je majka troje djece, raspravljala je o svojoj metodi u videu na TikToku koji je već dostigao 3,3 miliona pregleda.

Snimak je započela žaleći se kako ne može podnijeti mijenjanje pelena nakon što su njena djeca navršila godinu dana.

– Morate biti psihički spremni zatvoriti se u kuću na tri dana i naučiti dijete kako da bude bez pelene, objasnila je Parkinson otkrivši kako se za razdoblje odvikavanja od pelena pripremila kupujući razne vrste sokova i hrane s visokim sadržajem vlakana kako bi probava djece bila redovna, prenosi Avaz.

Određena hrana

Navela je da su njena djeca jela hranu koja pospješuje rad crijeva, a ona bi svaki put na vrijeme reagirala na njihovu potrebu da donese tutu.

Parkinson tvrdi da je bila uspješna u svojim nastojanjima da ih odvikne od pelene. Kasnije je otkrila da su savjeti za odvikavanje došli od sjajnih roditelja koji su isprobali ove trikove prije nje.

U videu, mama je otkrila da je naučila prepoznati dječje znakove koji su joj govorili da moraju ići na tutu, poput skidanja pelena u vrijeme spavanja.

@hollinparkinson

How I potty trained my not even 2 year old in less than 3 days! #pottytrainghack #pottytrainningmom #pottytraininngtips #pottytrainining #pottytrainningfail #howtopottytrain #howtopottytrainmybaby #howtopottytrainwhentopottytrain #howtopottytrainatoddler #howtopottytrainababy #howtopottytrainaboy #pottytrainingababy #pottytrainingatoddler #sahm #momsoftiktok

♬ Mother – Meghan Trainor

Pozitivni komentari

Isto tako, tvrdi da je ključno da roditelji s djecom razgovaraju o ukidanju pelena i korištenju tute ili WC-a.

– Zahvaljujući ovom videu, uspjela sam odviknuti svoju djecu od pelena. Moj sin je imao godinu dana, a kćerka ni toliko. Hvala ti, samo su neki od pozitivnih komentara.

Međutim, taktika ove mame u koja zahtjeva zaključavanje u kuću na puna tri dana nije se svidjela svim roditeljima jer, kako kažu, za neke od njih nije izvodiva.