Roditelji: Pogledajte neobičan trik pomoću kojeg možete ‘natjerati’ djecu da pospreme sobu

Pogledajte trik s kojim će vaša djeca uvijek pospremati svoju sobu.


Foto: Envato
Foto: Envato

Svaki roditelj jako dobro zna koliko naporno i stresno može biti nagovoriti djecu da pospreme svoje igračke ili da očiste svoju sobu. Jedan je tata smislio dosta neobično rješenje problema i tako postao viralni hit na Facebooku i TikToku.

Dovoljna je samo crna riža i pomalo lakovjerna djeca.

 – Dakle, imam djecu tinejdžere i uvijek se svađam s njima oko toga da ne jedu u svojoj sobi i da vraćaju prljavo suđe u kuhinju, požalio se na Facebooku tata Chad McHunt koji je smislio jednostavno i vrlo efikasno rješenje zbog kojeg su ga mnogi na toj društvenoj mreži proglasili čistim genijem.

 – Zaprijetio sam im da će im se u sobi nakupiti miševi koji će dovesti druge miševe… Umorio sam se od pričanja iste priče i odlučio sam im očitati lekciju. Otišao sam u trgovinu zdrave hrane i kupio crnu rižu. Prosuo sam je u njihove ormare, ispod kreveta, čak sam stavio i nekoliko zna ispod pokrivača. Izgledalo je poput mišjeg izmeta. Uspio sam ih uplašiti. Nepotrebno je uopće govoriti da od sad redovno pospremaju svoje sobe, napisao je, pišu Roditelji.hr.

Njegov post u vrlo je kratko vrijeme podijeljen više od 90 hiljada puta i zaradio je više od 4,5 hiljade komentara.

 – To je genijalna ideja! Jako mi se sviđa, pohvalili su ga drugi roditelji.

 – Hvala na savjetu, i mi ćemo to probati, pisali su.

So, I have teenage kids. I’m always arguing with them about not eating in their room, returning dirty dishes to the…

Objavljuje Chad McHuntSubota, 17. travnja 2021.

 – Moja je kći radila istu stvar, uvijek bi jela u sobi, prisjetila se jedna mama koja je došla na ideju da u krevet svoje kćeri stavi lažne pauke kako bi je prisilila da više ne jede u krevetu.

Jedna se osoba našalila:

 – Sada štakori moraju jesti crnu rižu…

Bilo kako bilo, koliko god bio neobičajan, i nekima možda neprimjeren, trik za kojim je posegnuo tata Chad pokazao se vrlo jednostavnim, a efikasnim.