Rekonstruisano igralište u Velešićima, projekt vrijedan 260.000 KM

Otvoreno je rekonstruisano sportsko igralište u okviru Srednje škole za saobraćaj i komunikacije u Velešićima.


Radi se o dva velika igrališta namijenjena za fudbal, rukomet, tenis, košarku i odbojku, a sanacija je podrazumijevala sanaciju tribina i postavljanje nove ograde.

Riječ je o zajedničkom projektu Općine Novo Sarajevo i Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS u vrijednosti od 260.000 KM.

Svečanom otvaranju prisustvovali su Općinski načelnik dr. Hasan Tanovic, ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović, menadžment škole, te predsjedavajuća i vijećnici Općinskog vijeća Novo Sarajevo.

Na novom sportskom igralištu prvi su zaigrali mladi talenti KK “Bosna” i Omladinskog pogona FK “Željezničar”.

Kompleks će koristiti, ne samo djeca koja pohađaju ovu srednju školu, već i djeca iz Velešića i okolnih naselja koja inače dolaze na ove sportske terene u slobodno vrijeme.

– Ministarstvo je izdvojilo iznos od 230.000 KM za rekonstrukciju ovog sportskog terena, koji će omogućiti učenicima da uživaju u kvalitetnim sportskim aktivnostima.

Ova investicija je ostvarena kroz uspješnu saradnju Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i Općine Novo Sarajevo. Ovaj primjer dobre saradnje pokazuje kako se značajna sredstva mogu iskoristiti na najbolji mogući način.

Učenici su temelj svakog obrazovnog sistema, a njihovo uspješno obrazovanje i razvoj ključni su za budućnost društva. Svjesni važnosti obrazovanja, svi mi, kao pojedinci i zajednica, imamo odgovornost da pružimo podršku i stvorimo okruženje koje će omogućiti učenicima da ostvare svoj puni potencijal.

Kada se posvetimo tome da učenicima pružimo najbolje mogućnosti u obrazovanju, otvaramo vrata ne samo njihovom ličnom razvoju, već i budućem napretku društva u cjelini.

Kada učenicima pružimo priliku da pokažu svoje talente, osnažujemo njihovo samopouzdanje i motivaciju, te na taj način gradimo produktivne i angažovane članove zajednice, buduće lidere, inovatore, znanstvenike, umjetnike itd, poručila je ministrica Hota-Muminović.