Rekli su joj da više neće hodati, a danas je učiteljica tjelesnog

Barbara je preživjela pravi haos nakon nesreće sa strujom, ali uz zdrav razum i punu medicinsku pomoć je uspjela stati na svoje noge.


Foto: HRT
Foto: HRT

Barbara je kineziologinja sa zanimljivom historijom studiranja i života. Htjela je biti sutkinja, ali studiranje prava nije išlo onako kako je željela. Cijeli život aktivna je u sportu i na nagovor trenera upisala Kineziološki fakultet.

Svoju je želju da bude kineziologinja ostvarila uz mnoga odricanja i u roku završila fakultet, ali sudbina katkada ne želi da bude onako kako mi želimo. Naime, Barbara je doživjela tešku nesreću. Udarila ju je struja tako jako da su joj rekli da više neće hodati.

Ipak, danas ne samo što hoda nego je i učiteljica tjelesne kulture u Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića u Delnicama te vodi svoj fitnes centar, piše HRT.

Svoj rad u školi s djecom smatra veoma odgovornom dužnošću. Na pitanje, vole li djeca tjelesni odgoj, smijući se odgovara da i ne baš. Sport zahtijeva disciplinu, a za zaigranu djecu to je dosta naporno, ali, naglašava, na njoj je kao učiteljici da sport, učenje o sportu i aktivnost, približi djeci te da svi, oni spretni i oni nespretniji, budu zadovoljni i sretni.

Svima koji vježbaju s njom Barbara želi dati uvid u nov, drugačiji, zdraviji način života.

Barbara i njezini kolege rade u sinergiji s gradskom vlasti. Posebno je zadovoljstvo bilo kada je prihvaćena njezina molba da se podigne ograde uz cestu kako bi djeca sigurnije ulazila i izlazila.

U Barbarinom planu za budućnost sve je jasno: porodična sreća, napredak sve djece u školi i na kursevima, skijanje, planinarenje, druženje s obitelji i prijateljima, rad u udruzi, zapošljavanje fizioterapeuta ili kinezioterapeuta.