Projekat uključenja djece iz socijalno ugroženih porodica u sportske aktivnosti: Sparingom za bolji život

Projekat “Sparingom za bolji život”, čija je realizacija započela u septembru 2017. godine, ima za cilj uključiti djecu iz socijalno ugroženih porodica u sportske aktivnosti. Idejni tvorac projekta je Humanitarno organizacija studenata „Ruku na srce“, a isti se realizira u saradnji sa ITF Taekwondo klubom KOREA Sarajevo, uz finansijsku podršku Općine Novi Grad Sarajevo.


Prema riječima predsjednice Udruženja „Ruku na srce“, Enise Tiro, ovim projektom pruža se mogućnost djeci uzrasta 6 – 18 godina, iz socijalno ugroženih porodica sa područja Općine Novi Grad, da godinu dana pohađaju treninge taekwondo-a. Trening omogućava razvoj, kako fizičkih sposobnosti, tako i socijalnih vještina.

Jedan od učesnika ovog projekta, poručio je kako mu se napokon ostvarila želja da trenira neki sport, a posebno ga raduje što se radi o borilačkom sportu.

Djeca će uživati u treninzima i narednih 10 mjeseci, a po završetku projekta bit će organizovano polaganje i dodjela priznanja.

Udruženje “Ruku na srce“, vođeno ciljem pružanja pomoći socijalno ugroženim porodicama, okuplja studente svih fakulteta u Sarajevu, ali i druge mlade ljude, koji pored svojih obaveza slobodno vrijeme posvećuju volontiranju i humanitarnom radu. Udruženje djeluje pod motom “Znamo da ne možemo promijeniti svijet, ali ponekad je i malo dovoljno da nečiji svijet učinimo ljepšim”. Iza Udruženja je mnogo uspješnih projekata o kojima možete saznati više na www.rukunasrce.ba

(STUDOMAT.ba)