Profesor priredio nesvakidašnji oproštaj od maturanata “u doba korone”

Ne može pandemija kvariti tradiciju! Poručuje to Vedran Zubić, inovativni i omiljeni profesor geografije iz sarajevske Gimnazije Dobrinja, koji je opet osmislio iznenađenje za svoje učenike.


Iako su uskraćeni za klasičnu proslavu mature, maturanti profesora Zubića prva su generacija kojoj je razrednik na vrata donio buket cvijeća i pismo kao posvetu.

– Ja sam samo po tituli profesor. Ili bolje rečeno po nadimku. Kada idem u školu ja ne idem na posao. Idem da se družim, da nešto djecu naučim, da nauče oni mene, da pričamo i uživamo u znanosti! Nema veće ljepote nego kad na satu sjedim s njima u klupi i pričamo. O lekciji. Ali na drugačiji način… Već 20 godina se opraštam od maturanata na način za koji ja smatram da treba. To bude na zadnjem satu koji svi pamtimo. Baš pamtimo! Ali nije bilo moguće ovih dana to uraditi zbog pandemije korone. I onda je “sjevnula” ideja: odnijeti pismo i buket na vrata, napisao je Zubić na Facebooku, podijelivši video na kome je kamerom zabilježen njegov gest. 

https://www.facebook.com/vedran.zubic.3/posts/10222660491838252