Prijavite se na 7. Nacionalno zasjedanje Evropskog parlamenta mladih u BiH

Sarajevo23, pod sloganom "Palača koja stoji, uprkos testu vremena" je 7. Nacionalno Zasjedanje Evropskog parlamenta mladih u BiH, te će se održati od 23. do 27. augusta. u Sarajevu i okupiti oko 140 mladih ljudi iz Sarajeva, Bosne i Hercegovine, regiona i Evrope.


Rad Evropskog parlamenta Mladih se temelji na simulaciji rada Evropskog Parlamenta u Briselu, te će učesnici kroz pet dana nezaboravnog događaja imati mogućnost da iskuse kako se pišu odluke na parlamentarnom nivou.

Kroz ovaj petodnevni događaj možete upoznati ljude iz preko 20 država Evrope, raditi sa veoma iskusnim ljudima iz različitih polja, diskutovati o mnogim temama, raditi na svom javnom govorništvu, ali i stvoriti poznanstva koja će trajati. Jezik komunikacije na događaju je engleski.

Prijave su koncipirane kao “last-minute”, tj. prijave u zadnji čas, te je samim tim proces prijave za zasjedanje veoma jednostavan. U slučaju da vas zanima kako izgledaju njihovi događaji, možete posjetiti stranicu eyp.ba, gdje možete pronaći više informacija o samom formatu događaja.

Ciljna skupina učesnika su učenici u zadnjem razredu osnovne škole, svi razredi srednje škole, kao i fakultet.

U slučaju da ste zainteresovani, sve što trebate uraditi je da se prijavite preko sljedećeg linka.

Rok za prijave je subota, 19. august do 11 ujutro. Nakon prijave ćete veoma brzo dobiti sljedeće upute, te ste već sljedeće sedmice na jednom nezaboravnom događaju u Sarajevu.