Povratnička škola u Križevićima kod Zvornika dobila fiskulturnu salu

Dugogodišnjem problemu sa izvođenjem fiskulturne nastave došao je kraj. Napravljena je funkcionalna fiskulturna sala i predata na korištenje.


Foto: Klix
Foto: Klix

Povratnike u mjesnoj zajednici Križevići kod Zvornika posjetio je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, gdje je sa gradonačelnikom Zvornika Zoranom Stevanovićem otvorio novoizgrađenu fiskulturnu salu u područnoj školi “Desanka Maksimović”.

U Križevićima osnovnu školu pohađa oko 130 učenika – povratnika. Izgradnju su finansirali Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Grad Zvornik, piše Klix.

Križevići su najveća povratnička mjesna zajednica u Zvorniku. Do kraja ove školske godine bilo je oko 150 učenika – povratnika samo u osnovnoj školi. Problem fiskulturne sale nam je delegiran pri prvom dolasku u Križeviće. Odmah smo uradili prvu i drugu fazu, a treću ove godine, rekao je federalni ministar Ramić.

Poručio je kako se sala može koristiti za brojne aktivnosti kao i takmičenja mladih.

Sala je spremna za upotrebu i posebno smo sretni što će učenici moći i u zimskim danima izvoditi fiskulturnu nastavu, kao i druge vannastavne aktivnosti. Sala može koristiti za razne rekreacije i sportska takmičenja mladih, poručio je Edin Ramić.