Potpisan sporazum za rekonstrukciju objekta vrtića “Kolibri”

"Vrtić preko 25 godina stoji u ruševnom stanju i krajnje je vrijeme da ga vratimo našoj djeci."


Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović danas je u sarajevskoj vijećnici potpisala je Sporazum o rekonstrukciji  vrtića “Kolibri”. Ovaj sporazum sklopljen je između predstavnika Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS, Grada Sarajeva, Zavoda za izgradnju KS, Općine Novo Sarajevo i JU “Djeca Sarajeva”.

Potpisivanju Sporazuma o saradnji na daljim aktivnostima vezanim za ovaj projekt, osim ministrice Hota-Muminović, prisustvovali su i gradonačelnica Grada Benjamina Karić, načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović, kao i gradski vijećnici, te vijećnici u Opštinskom vijeću Novog Sarajeva.

Ovom zajedničkom inicijativom Kantona i Grada, planira se rekonstrukcija prostora namijenjenog vrtiću “Kolibri” Javne ustanove „Djeca Sarajeva“ Sarajevo.

Vrtić “Kolibri” u poslijeratnom periodu nije nikad u potpunosti rekonstruisan i saniran, tj. isti nije bio u funkciji, stoga je Ministarstvo za ovu svrhu izdvojilo 650.000 KM, Grad 1.250.000 KM, te Opština 150.000 KM.

– Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS će nastaviti s aktivnostima širenja mreže predškolskih ustanova, kao i sa malim efektivnim projektima rekonstrukcija u školama, navela je ministrica Hota-Muminović.

– Vrtić preko 25 godina stoji u ruševnom stanju i krajnje je vrijeme da ga vratimo našoj djeci, istakla je gradonačelnica Karić.

Projekt rekonstrukcije vrtića „Kolibri“ je još jedan primjer odlične saradnje Grada s Ministarstvom za odgoj i obrazovanje KS, Općinom Novo Sarajevo, Zavodom za izgradnju KS i JU ‘Djeca Sarajeva’.