Ponos BiH: Iman Mušanović svjetski šampion na takmičenju u Brainobrainu

Brainobrain je svjetski certificirani program za djecu uzrasta od četiri do 14 godina koji je namijenjen kompletnom razvoju ličnosti djece.


Foto: Infoplus.ba

Emin Avdagić i Iman Mušanović, članovi Brainobrain Tuzla, proglašeni su svjetskim šampionima u svojim uzrasnim i programskim kategorijama na 9. internacionalnom takmičenju “Brainobrain 2023”, na kojem se takmičilo 20.603 djece iz 84 države svijeta.

Emin Avdagić iz Tuzle je i na prošlogodišnjem takmičenju u konkurenciji 23.537 djece osvojio takođe titulu šampiona, a 2022. godine je bio i prvak Bosne i Hercegovine.

Od ukupno četiri šampionska trofeja dva su osvojili djeca iz Tuzle i Kalesije (Emin Avdagić i Iman Mušanović). Od ukupno 10 zlatnih, pet medalja su osvojila djeca iz Tuzle (Emir Bojić, Leo Husić, Una Mešković, Adi Zulfić, Erna Topić), a od ukupno 14 srebrenih šest medalja su osvojila djeca iz Tuzle (Amila Ustavdić, Namik Mehanović, Tamara Sulejmanović, Asja Zulić, Zlatan Hajdarhodžić i Kenjiro Kenan), skupa sa trenericama Fatom Zilić i Almom Ćorić, saopćeno je iz Akademije Brainobrain Tuzla.

Brainobrain je, inače, svjetski certificirani program za djecu uzrasta od četiri do 14 godina koji je namijenjen kompletnom razvoju ličnosti djece, a sastoji se iz tri glavne komponente – neurolingvističkog programiranja za djecu (NLP), VAK metode (učenje putem čula sluha, vida, dodira) i mentalne aritmetike (abakusa). Radi se o programu koji se uspješno implementira već 18 godina u cijelom svijetu, organiziran u 975 centara za obuku, a kojeg pohađa više od dva miliona djece.

Podršku realizaciji programa Brainobrain u Tuzli pružili su gradonačelnik Tuzle i Centar za kulturu Tuzla u čijim prostorijama se realizira program.

Osim u Tuzli, Brainobrain program u Bosni i Hercegovini se provodi u Novom Sarajevu, Ilidži, Novom Gradu, Bijeljini, Cazinu i Banjaluci, navodi se u saopćenju.