Pokrenut program stipendiranja nadarenih učenika Prve bošnjačke gimnazije

U petak, 30. septembra 2022. godine povodom Dana škole Udruženje Alumni Prve bošnjačke gimnazije Sarajevo je organizovalo jesenje druženje alumnista na kojem je prezentovana nova web stranica Udruženja.


– Jedan od naših osnovnih ciljeva je okupljanje i povezivanje učenika naše gimnazije, a online platforma na kojoj smo dugo radili je danas konačno tu i olakšava povezivanja svih generacija, kazao je Edin Hadžihafizbegović, predsjednik Udruženja koji je pozvao sve alumniste da posjete web stranicu alumnipbg.ba i službeno postanu dijelom Udruženja.

Udruženje želi podržati i potaknuti izvrsnost, te pomoći sadašnje i bivše učenike Prve bošnjačke gimnazije Sarajevo na putu sticanja znanja i obrazovanja.

– Nastojat ćemo identifikovati pojedince koji svojim radom aktivno pomažu zajednicu i društvo, a posebno ćemo vrednovati postignute uspjehe u nastavnim i vannastavnim aktivnostima, kao i angažiranost aplikanata u društvenokorisnim aktivnostima tokom školovanja, dodala je Lamija Balta, potpredsjednica Udruženja čime je ozvaničeno pokretanje programa stipendiranja nadarenih učenika Prve bošnjačke gimnazije.

Raspisivanje Konkursa i dodjela stipendija će se vršiti u skladu sa raspoloživim sredstvima za stipendiranje, a iz Udruženja su pozvali alumniste, ali i druge da finansijski podrže program stipendiranja, u duhu slogana Prve bošnjačke gimnazije: „Natječite se u dobru“.

Druženje su alumnisti iskoristili da se podsjete na školske klupe i nade provedene u Gimnaziji kroz grupni kviz, a pobjednici su dobili simbolične poklone sa logom Udruženja.

Iza organizacije cijelog događaja stoji organizacijski tim vrijednih djevojaka u kojem su bile Naida Hadžić, Amina Musić, Iman Korić i Lamija Kadić. Posebne trenutke kamerom je zabilježila Esma Suljević, a Zehra Fadilpašić prenijela atmosferu na naš Instagram profil. Prisutnima su se pored Hadžihafizbegovića, Balte i Selimovića obratili i direktorica Gimnazije Emela Mehmedspahić, kao i Arman Mulić.