Osmogodišnjak prodao vrijednu kolekciju Pokemon karata kako bi platio liječenje psa

Ljubav dječaka prema njegovom psu nema granice.


Osmogodišnji Bryson Kliemann iz Virginije odlučio je prodati vrijednu kolekciju Pokemon karata kako bi platio liječenje svog najboljeg prijatelja – psa Brucea. Međutim, tako je pokrenuo veću priču kroz koju će pomoći mnogim drugim porodicama i ljubimcima.

Prema riječima dječakove majke Kimberly Woodruff, pas se prije nekoliko dana počeo ponašati vrlo čudno.

 – Inače je veoma razigran, ali odjednom se u potpunosti prestao pomjerati. Nije izlazio iz krevetića i odbijao je hranu, kaže Woodruff.

Lokalni veterinar objasnio je kako pas ima parvovirus koji bi ga mogao usmrtiti ukoliko odmah ne dobije adekvatnu pomoć. Međutim, troškovi liječenja su iznosili više od 700 dolara, što porodica nije mogla platiti.

 – Za prodaju karata sam saznala tek kada mi je suprug poslao fotografiju Brysona ispred naše kuće. Postavio je sto i odredio da će karte prodavati po cijenama od pet i deset dolara. Međutim, kada smo njegovu fotografiju podijelili na Facebooku i stranici Go Fund Me – ljudi su počeli donirati novac za liječenje bez da su željeli preuzeti karte zauzvrat, ispričala je majka dječaka za People.

Porodica je na kraju uspjela prikupiti više od 15.000 dolara. Odlučili su kako će na liječenje psa potrošiti onoliko koliko bude neophodno, a ostatak će proslijediti drugim porodicama koje imaju ljubimce i trebaju finansijsku pomoć. Osim toga, dječak je prije nekoliko dana dobio donaciju Pokemon karti u vrijednosti od 420 dolara.