Ogorčena majka podijelila fotografiju: Djeca sedmog razreda na informatici crtaju Word

Majka Nikoleta Milašević-Dobrača na Facebooku je podijelila fotografiju na kojoj prikazuje kakvu je zadaću dobilo njeno dijete iz predmeta informatika, te je uz to napisala koliko ju je sve to, s pravom, razočaralo.


Milašević-Dobrača je izjavila kako je razočarana nastavnicima u sarajevskoj školi, kazavši kako se ponašaju kao i političari. Ogorčena je, kaže, i Vijećem roditelja Kantona Sarajevo, prenosi Klix.ba.

– Sedmi razred javne osnovne škole. Predmet: informatika. Zadaća: NACRTATI WORD. Hej ljudi, CRTAMO WORD. Pa ovo je samo za sjesti i plakati. A djeca čiji roditelji imaju novca za recimo francusku osnovnu i srednju školu izučavaju predmet robotika. Moje dijete crta Word. Kakvo samo us*ano elitističko društvo smo postali. Šta radite vi tamo što pravite plan i program? A i vi u Vijeću roditelja?, napisala je Milašević-Dobrača.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10157531088124894&set=a.10151258576404894

Svemu tome ne pomaže ni činjenica da je u nastavnom planu i programu za sedmi razred knjiga iz fizike koja nije u distribuciji već pet godina, kaže  Milašević-Dobrača.

– Moli, traži i onda kopiraj. Vijeće roditelja KS je inertno kao i naše bh. društvo. Svi se ponašaju kao i naši političari, zasjeli u fotelje, upoznali se sa direktorima škola i donosiocima odluka kao da ih više nije briga za težinu ruksaka i zaostali nastavni program, kazala je.

Naposljetku je poručila: “Ljudi, pokrenimo se!”.