Objavljen snimak: Učenik tukao nastavnicu u učionici jer mu je oduzela mobilni telefon

Drugi učenici u učionici snimili su video kako učenik napada svoju učiteljicu i podijelili ga na internetu.


Foto: Envato
Foto: Envato

Učenik osmog razreda snimljen je kako napada svoju nastavnicu u učionici. Učenik je navodno bio uznemiren jer mu je oduzet telefon. Kako prenosi “MSN”, dječak je priveden i optužen za krivično djelo.

Incident se dogodio u srednjoj školi Bouvi u Odesi, u Teksasu. Drugi učenici u učionici snimili su video kako učenik napada svoju učiteljicu i podijelili ga na internetu, a isti je brzo postao viralan.

Predstavnik Nezavisnog školskog okruga okruga Ektor, Majk Edkins, objavio je saopštenje o videosnimku u kojem kaže:

– Ovo je šokantno i užasno i neće se tolerisati. U posljednje vrijeme imamo posla sa tučama i nasiljem i želimo da naša zajednica zna da je to ponašanje neprihvatljivo i učinićemo sve što možemo da to spriječimo. Učenik je uhapšen i optužen za krivično djelo prvog stepena, a takođe će se suočiti sa disciplinskim mjerama u skladu sa Kodeksom ponašanja učenika, rekao je Edkins i dodao:

– Gledali smo kako je nasilje među djecom u porastu ovdje, širom države i širom zemlje. Znamo da su naša djeca povrijeđena i da nam je potrebno da se pozabavimo izazovima mentalnog zdravlja, a takođe ih smatramo odgovornim za svoja djela. Naš okrug će nastaviti da se bavi ovim problemima sa učenicima i porodicama, prenosi Telegraf.

Adkins je rekao da su učenici koji su dijelili videozapise takođe kažnjeni, ali ostaje nepoznato na koji način, pošto službenici ECISD-a nisu ovlašćeni da detaljno navode kaznu za neke od svojih učenika.