Novozelandska političarka odvezla se biciklom do bolnice i rodila

Novozelandska zastupnica Julie Anne Genter u nedjelju tokom noći nakon jačih trudova sjela je na bicikl i krenula u bolnicu.


Trudove je imala već neko vrijeme, a rodila je sat vremena kasnije.

“Velike vijesti!” političarka Zelenih nekoliko sati kasnije objavila je na svojoj Facebook stranici. “Jutros u 3:04 dočekali smo najnovijeg člana naše obitelji. Iskreno, nisam planirala porod na biciklu, ali se to ipak dogodilo.”

Otočna država od 5 milijuna stanovnika već je poznata po svojim “praktičnim” političarima. Premijerka Jacinda Ardern uzela je porodiljni dopust i dovela svoje tromjesečno dijete u Ujedinjene narode na sastanak dok je još dojila.

– Trudovi mi nisu bili tako jaki kada smo krenuli u 2 ujutro u bolnicu, iako su bili u razmaku od 2-3 minute i pojačali se do trenutka kada smo stigli, 10 minuta kasnije, napisala je Genter.

– Nevjerojatno. Sada imamo zdravu, sretnu bebu koja spava, kao i njezin tata, napisala je Genter, koja ima dvojno državljanstvo, novozelandsko i američko, a rođena je u Minnesoti i preselila se u pacifičku zemlju 2006. godine.

Genter, čiji Facebook profil uključuje “Volim svoj bicikl”, također se 2018. odvezla biciklom do bolnice kako bi rodila svoju prvu bebu, objavili su lokalni mediji.