Novi festival je u gradu! Talent Picknick Festival za sve generacije

Do početka Talent Picknick Festivala ostalo je nešto više od  dvije sedmice, a već smo sigurni da ćete uživati u 48 sati zabave za sve generacije.


Novi festival je u gradu! U Gimanzijskoj ulici na čuvenom Metalcu, 9. i 10. septembra  održat će se prvo izdanje Talent Picknick Festivala. Do početka Talent Picknick Festivala ostalo je nešto više od  dvije sedmice, a već smo sigurni da ćete uživati u 48 sati zabave za sve generacije.

Udruženje za socijalni, kulturni i kreativni razvoj ZORA, uz podršku Delegacije Evropske Unije u Bosni i Hercegovini, Turističke Zajednice Kantona Sarajevo i Vlade Kantona Sarajevo, organizira prvo izdanje Talent Picknick Festivala.

Festival za sve generacije

Talent Picknic Festival donosi spoj muzike, umjetnosti i zabave od mladih za mlade. Tokom dva dana trajanja festivala, mladi muzičari, bandovi, umjetnici, dizajneri imati će priliku da predstave svoje muzičko i umjetničko stvaralaštvo. U noćnom dijelu programa publika će moći uživati u koncertima poznatih regionalnih i bosanskohercegovačkih muzičara i muzičkih grupa. U okviru dnevnog muzičkog programa publici ćemo predstaviti mlade muzičare iz Sarajeva i BiH. Dnevni dio programa je također rezerviran za umjetničke izložbe, umjetničke performanse street art umjetnika, plesne performanse, a dizajneri iz BiH će svoje radove moći izložiti na art bazaru. Talent Piknik Festival će biti nova umjetnička oaza.

Od talenata do zvijezda 

Za dobru atmosferu u noćnom dijelu programa pobrinuće se TBF, FRENKIE, KONTRA, GRŠE, INDIGO, VELAHAVLE, Z++, MUSTRA ORCHESTRA. Priliku da ih čujete u Sarajevu na jednom mjestu, kultnom Metalcu – obavezno iskoristite drugog septembarskog vikenda.

Ljeto već je gotovo, kaže Z++ u svojoj pjesmi, a za rasplesani povratak u školu nastupiće i mladi bendovi Sarajevske Pop Rok Škole. Učesnici projekta Bendovi zovu 033, Sarjevske Pop Rock škole: Morgana, Post Rem, Ekvivalenti i Jutro rasplesati će festivalsku publiku i predstaviti svoj talent sarajevskoj publici.

𝗚𝗱𝗷𝗲 𝗶𝗱𝗲𝗺𝗼 𝗻𝗮 𝗣𝗶𝗸𝗻𝗶𝗸? Nulto izdanje našeg festivala će se desiti na 𝗠𝗲𝘁𝗮𝗹𝗰𝘂, kultnom sarajevskom igralištu za omladinu. Rezerviši datume, ovaj kreativni Piknik u centru grada ne smiješ propustiti! ✍️

Posted by Talent Picknick festival on Tuesday, 23 August 2022

Želja organizatora Talent Picknik Festivala u budućnosti je kreiranje platforme za razvoj i osnaživanje mladih bendova, muzičara, umjetnika sa ciljem da im se omogući nastupanje i predstavljanje publici.

Više informacija o novom festivalu možete dobiti na zvaničnim Facebook i Instagram profilima Talent Picknick Festivala.

Svi programi festivala su besplatni, zato iskoristite priliku i dođite na Piknik!

Vidimo se na Metalcu, 9. i 10. septembra!