Nova osnovna škola u Hadžićima kreće sa radom od drugog polugodišta [FOTO]

U toku su završni radovi i nabavka opreme za novoizgrađenu osnovnu školu u Hadžićima koja će učenike primiti s početkom drugog polugodišta.


Ministar obrazovanja Kantona Sarajeva Elvir Kazazović danas je posjetio školu u Hadžićima te obećao da će naredne sedmice to ministarstvo Općini Hadžići prebaciti 200 hiljada KM za nabavku neophodne opreme. Pored toga u narednom periodu bit će prebačeno još 100 hiljada KM za potpuno opremanje nastavnim pomagalima, kako bi škola bila spremna za početak drugog polugodišta, piše portal Klix.ba.

Kako je ranije istaknuto novoizgrađena škola će rasteretiti dosadašnju Osnovnu školu “6. mart”, u kojoj nastavu trenutno pohađa 1.200 đaka. U novoj školi bit će obezbijeđeni kapaciteti za 570 učenika, što će doprinijeti efikasnijoj nastavi.

Škola će imati 16 učionica, četiri kabineta, biblioteku, fiskulturnu salu i druge objekte.

Ranije je bio prijedlog da se novoizgrađena škola u Hadžićima nazove po književniku Enveru Čolakoviću, ali je Skupština Kantona Sarajevo odbila taj prijedlog, pod izgovorom da Čolaković to ne zaslužuje.

– Dok se po tom pitanju ne očituje komisija koju je odredila Vlada Kantona Sarajevo, škola će nositi naziv Javna ustanova Nova osnovna škola Hadžići”, izjavili su za Klix.ba iz Općine Hadžići, prenosi portal Klix.ba.

(Klix.ba)