Nećete vjerovati koju je društvenu igru kreativna mama pretvorila u učenje

Kreativna mama pretvorila igru u učenje...


Poznata društvena igra dobila je novo ruho. Potapanje brodova igrali su mnogi u djetinjstvu, a skratila je i sate dosadih predavanja. Sada je igra dobila osvježenje i spoj s kemijom. Iako moda zvuči neobično, kreativna je majka spojila gradivo hemije s društvenom igrom i na taj način svojoj djeci olakšala učenje.

Potapanje brodova je igra koji su mnogi igrali u djetinjstvu i kratili vrijeme na dosadnim predavanjima, a dosad je već dobila nekoliko verzija. Ova verzija služi za učenje, prenosi Boredpanda.com.

Klasična je društvena igra dobila svoje štrebersko ruho zahvaljujući kreativnosti jedne majke. Karyn Tripp iz SAD-a svojih četvero djece školuje kod kuće, pa svakodnevno nailazi na izazove i trudi se zainteresirati djecu za gradivo. Ovog se puta prihvatila gradiva hemije, tačnije elemenata u periodnom sustavu.

Karyn je tako prilagodila klasičnu igru, pa njezina djeca trebaju zaokružiti dva, tri, četiri ili pet polja da označe brodove na igraćoj ploči. Igra započinje izgovaranjem koordinata, a cilj je što prije pogoditi hemijski element.

– Ovu igru mogu igrati i djeca koja još nisu upoznata s periodnim sustavom elemenata, kaže Karyn Tripp i dodaje kako i njezina osmogodišnja kći uživa u igri, iako nikada nije učila hemiju. Novi način učenja hemije pomogao bi mnogima, a možete ga jednostavno sami započeti!