Nastavnica držala posljednji čas pred penziju, a učenici joj spremili iznenađenje koje će doživotno pamtiti

Učenici su njen spektakularni ispraćaj iz škole spremali u tajnosti. Pogledajte video.


Foto: Youtube

Učenici Osnovne škole “Svetozar Marković” u Leskovcu, priredili su iznenađenje za nastavnicu engleskog jezika Zorku Milenković koja je u srijedu na svoj rođendan, poslije 40 godina rada, održala svoj posljednji čas i otišla u penziju.

Učenici su njen spektakularni ispraćaj iz škole spremali u tajnosti.

 – Ispratili smo je do kuće, sva odjeljenja osmog razreda su učestvovala jer nam je nastavnica jako draga i predavala nam je od petog razreda. Od svakog odjeljenja je dobila po nešto, bukete cvijeća, bombonjere… I naravno odjeljenje šestog gdje je bila razredna kupilo joj je poseban poklon, priča za juGmediu jedan od učenika.

Opisuje da je sve je bilo spontano, svi su se složili da prirede iznenađenje i pored poklona riješili su i da je iznenade tako što su je sačekali ispred školskog ulaza.

Odjeljenje koje je imalo posljednji čas kod nje navelo ju je da izađe na đački ulaz umjesto na nastavnički.

A na kraju su je i otpratili do kuće gdje su joj otpjevali i rođendansku pjesmu jer je otišla u penziju na dan svog rođendana.

“Ovo je moja životna nagrada”

Profesorica je navela da još uvijek ne može da se smiri od uzbuđenja i kaže da je ovaj prizor bio njena životna nagrada.

 – Ne mogu svima da odgovorim na pozive, telefon neprestano zvoni, miješaju se u meni radost i suze, kaže.

A sve je, priča, počelo još prekjuče, mada nije nije ni slutila kakav će finiš biti.

Ispraćaj sa bakljajama, poklonima, aplauzima, sklandiranjima i suzama, profesor treba da zasluži, a Zorka je, očigledno, zaslužila.

 – Kako sam u koje odjeljenje ulazila, a ona je do danas predavala cijelom osmom razredu i jednom odjeljenju šestog, kome je bila razredna, dočekivana sam aplauzima, i ponekom suzom, kao da sam neki predsjednik. Naravno da sam ih stišavala i govrila o prirodnom procesu i smjeni generacija, ali nije vrijedilo. To se nastavilo i danas, u danu sa mojih šest časova, nastavlja ona.

Kada je izašla iz škole imala je šta i da vidi. Napravio se špalir od učenika sa razrednim starješinama.

 – Skandiranja u smislu: Divan dan, Zorka, Zorka, najbolja si i slično, izmamila su i meni suze radosnice. Ja zaista ne znam kako da vam opišem taj osjećaj. Osjećam se nekako posebno, priča ova profesorica iza koje stoje uspješni đaci.

Zorki Milenković neće biti dosadno u penziji. Ima unuka i ima svoju veliku baštu, a i uspješne sinove.

 – Možda ću pomagati mom sinu koji je u Beogradu diplomirao engleski jezik i vratio se otuda da živi u Leskovcu, oženio i dobio dijete, ali za njega nema posla. Ako se odluči da otvori svoju školicu, sigurno ću mu pomagati, odlučna je.

Zorka je uspješna žena, a spektukalrni ispraćaj njenih učenika, posljednje generacije u državnoj službi, jeste šlag na torti.