Najboljim učenicima u Konjicu uručene zahvalnice: Nagrada za znanje

Najuspješnijim učenicima na kantonalnim, federalnim takmičenjima tokom školske 2022/2023.godine, te najuspješnijim na raspisanim literarnim i likovnim konkursima uručene su zahvalnice, nagrade i knjige.


Povodom Dana grada Konjica gradonačelnik Osman Ćatić je sa saradnicima i direktorima škola upriličio svečani prijem za učenike generacije i nagrađene učenike na kantonalnim, federalnim takmičenjima i njihove mentore te nagrađene na likovnim i literanim konkursima.

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić sa saradnicima i direktorima škola danas je u povodu Dana grada Konjica u kino sali Narodnog univerziteta upriličio svečani prijem za učenike generacije osnovnih škola i Srednje škole Konjic, za nagrađene učenike na kantonalnim, federalnim takmičenjima i njihove mentore, te za najuspješnije učenike osnovnih i srednjih škola na literarnim i likovnim konkursima raspisanimm u povodu Dana grada Konjica.

– Dan grada Konjica obilježili smo u posljednjih više od 20 dana različitim sadržajima na koje smo ponosni i koji dokazuju da Gradska uprava, grad i njegovi stanovnici kroz različita kulturna, sportska, privredna dešavanja imaju šta ponuditi jedni drugima Ono na što smo ponosni i čime na poseban način obilježavamo Dan grada Konjica je prijem i druženje sa najuspješnijim mladim Konjičanima, koji znanjem pokazuju vrijednosti koje njeguju, njihovim profesorima, nastavnicima, direktorima obrazovnih ustanova. Grad Konjic će i dalje biti uz najupješnije učenike, maksimalno ih podržavajući na putu uspjeha kroz stipendiranje, programe nagrađivanja, omogućavanje usavršavanja i sve dalje aktivnosti, kojima ovi mladi Konjičani pronosite dobar glas o gradu vrijednih i požrtvovanih ljudi, kazao je Ćatić, čestitajući svima na postignutim rezultatima i ostvarenim uspjesima.

Najuspješnijim učenicima na kantonalnim, federalnim takmičenjima tokom školske 2022/2023.godine, te najuspješnijim na raspisanim literarnim i likovnim konkursima uručene su zahvalnice, nagrade i knjige. Ovom prilikom zahvalnice su uručene i mentorima za nesebičan rad sa učenicima i podršku u postizanju njihovih uspjeha.

Gradu Konjicu i gradonačelniku Ćatiću u ime svih učenika generacije i nagrađenih učenika zahvalila je Maida Biber, učenica generacije opće gimnazije Srednje škole Konjic.

– Drago mi je da Grad Konjic cijeni naše uspjehe i na ovaj način nam ukazuju čast i pažnju. Nagrade koje smo dobili dodatni su motiv za sve ono što nas očekuje u budućnosti, da se još više trudimo i postižemo izuzetne rezultate, kakve smo do sada nizali, kazala je Maida Biber.

Tokom svečanosti pročitani su najbolji literarni radovi učenika u kategoriji za osnovce i srednjoškolce, a najbolji likovni radovi predstavljeni su na izložbi, koja je otvorena u Galeriji Narodnog univerziteta Konjic.