Najava: Omladinski program BHR1 #567

Dugogodišnja misija Omladinskog programa BHradija1 je da vam donese zanimljive, aktuelne, korisne priče o mladima i za mlade, kroz svoje informativne, edukativne i zabavne programe/emisije. Nastavljamo tamo gdje smo stali prošle sedmice, pa i u OP-u #567 očekujte mnoštvo sadržaja koji će vas zadržati uz frekvencije BHR1 ili naše web playere u narednim danima.


Ponedjeljkom uobičajeno imamo i bonus emisiju – Čuj BiH Plus – u kojoj naš urednik bira i prezentira sadržaje koji su obilježili prethodno izdanje OP-a (od 13:03h). U redovnom terminu Omladinskog (19:10h) slušaćete mnoštvo novih priča i priloga naših novnara/ki u novom magazinu Čuj BiH!, a preporučujemo vam i termin i sadržaj poslije toga – KUPEK – našeg dragog kolege Dejana Kožula, koji odnedavno redovno ponedjeljkom nastupa nakon OP-a.

U utorak će vas sa svoje isturene pozicije u Sloveniji pozdraviti naš kolega – specijalist za sve na temu alternativne/nezavisne muzičke scene Balkana – Dragan Vuković. Njegova i naša Anatomija Zvuka je rijetka emisija na exYu prostorima koja redovno izvještava o dešavanjima na sceni i pruža vam priliku da čujete nove, aktuelne uratke odličnih bendova i autora sa scene.

Infopol je na programu u srijedu (21.11.). U ovoj emisiji možete čuti mnogo korisnih informacija, posebno ako se zanimate za različite programe dodatnog obrazovanja, stipendije, razmjene i druge načine unaprijeđenja svojih vještina i iskustava. Infopol se, dakle, ne propušta, a ako to i bude slučaj snimak emisije možete pronaći i na našem prijateljskom portalu studomat.ba.

Slobodni poligon OP-a ove sedmice će se nastaviti baviti pitanjima studentskog organiziranja na UNSA, tačnije SPUS-om i pitanjem izbora novih delegata i rukovodstva ovog studentskog tijela. Nakon što je prošle sedmice svoje stavove o ovim temama iznio (valjda) odlazeći predsjednik SPUS-a, sada bi trebali čuti i drugu stranu, predstavnike studentskih organizacija koje insistiraju na izboru novog rukovodstva što prije…

Petkom se najradije opuštamo uz jednu od tri izvrsne muzičke emisije koje spremaju sve sami majstori zanata. U ovom slučaju u pitanju je selekcija kvalitetne savremene elektronike koju ćete rijetko čuti na domaćim radio frekevencijama, ali zato hoćete u bjelosvjetskim klubovima koji drže do svog renomea. Oscilator radio show je na programu u standardnim terminima, pa odaberite onaj koji vam odgovara, i uživajte…

OP 567 (19.11.-23.11.); satnica:

  • Pon: Čuj BiH! (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Uto: Anatomija Zvuka (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Sri: Infopol (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Čet: Slobodni poligon OP-a (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Pet: Oscilator, (19:10 –20:00h). repriza od 00:10h-01:00h

(Školski.ba)