Najava: Omladinski program BHR1 #478

Omladinski program BHradija1 broji svoje već 478. izdanje. Tradicija i iskustvo kreiranja dobrog radijskog programa za mlade nam ne nedostaje, a uvijek ima novih interesantnih priča, zanimljivih događaja i super muzike za podijeliti sa svima vama.


Tako će biti i ove sedmice kad vas čekamo, uobičajeno, svakog radnog dana od 19.10h, ili u reprizama od 10 minuta iza ponoći…

Ponedjeljkom vam nudimo magazin Čuj BiH!, emisiju sa raznovrsnim sadržajima i temama. Prilozi naših novinara tretiraju najznačajnija dešavanja za mlade u različitim dijelovima zemlje, razgovaramo sa interesantnim sagovornicima, najavljujemo neke događaje koji bi vas mogli zanimati i usput slušamo dobru muziku. Prije toga, od 13:03h u emisiji Čuj BiH Plus podsjećamo vas na najvažnije priče iz prošle sedmice…

U utorak, 07. marta, u OP-u slušate domaće bendove i autore/ice iz demo kategorije. Godinama podržavamo domaće muzičke talente i to činimo promovirajući njihovu muziku, svirke, festivale, kao i kroz razgovore – priloge o bendovima i drugim akterima scene. Ako imate svoj muzički projekat koji želite predstaviti u ovoj emisiji, javite se na [email protected]. Emisiju slušajte svakog drugog utorka u Omladinskom.

U srijedu, na Dan žena, naš program će vam ponuditi razne zanimljive priče o mladim ljudima koji svojim radom, entuzijazmom, idejama i(li) uspjehom svjedoče o tome kako nije sve crno kada je bh. omladina u pitanju. Magazin Like&Share vam redovno (svake druge srijede) nudi takve storije, a usput vas upućujemo na dešavanja širom BiH koja biste trebali ispratiti ili u istim učestvovati.

Četvrtkom je na našem programu Slobodni poligon. Dio programa koji može podnijeti sve različite formate, sa slobodnim prostorom za izbor tema, ili pristup istim. Najbrojniji su različiti govorni sadržaji, ali bude i drugih/drugačijih formi i(li) emisija, među kojima mjesta ima i za gostujuće produkcije. Za najavu novog izdanja posjetite naš FB page (/omladinski.programm), ili budite uz BHR1 u pomenutim terminima.

Petak redovno donosi jednu od muzičkih emisija iz naše ponude. Ovog puta biće to novo izdanje Oscilator-a, sa najboljom muzikom iz oblasti savremene elektronike, a po izboru jednog od utemeljitelja prvog bh. net izdavača, Oscilatora (www.oscilator.net). Opustite se i zaplešite (ako vam vrijeme i prostor dozvoljavaju) uz još jedan Oscilator radio show, a redovna preporuka je – slušati najglasnije!

OP 478  (06.03.- 10.03.); satnica:

  • Pon: Čuj BiH! (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Uto: BH Demo Liga (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Sri: Like&Share (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Čet: Slobodni poligon (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Pet: Oscilator (19:10 –20:00h), repriza od 00:10h-01:00h

(Školski.ba)