Najava: Omladinski program BHR1 #454

Kao i svake sedmice, tako i ove u kojoj ulazimo u kalendarsku jesen, Omladinski program BH radija1 vam nudi pet emisija za slušanje u našim standardnim terminima.


Tematski raznovrsne, emisije su namijenjene širokom krugu mladih, kako onima koji traže raznovrsne (korisne) informacije, tako i onima koji vole čuti i naučiti nešto novo, saznati šta rade mladi širom BiH, a tu su i emisije za različite muzikoljupce i one koji se uz radio vole opustiti i zabaviti….

Počinjemo u ponedjeljak (19.septembar/rujan) i to prvo sa podsjećanjem na priče i priloge koji su obilježili prethodno ili neka od ranijih izdanja OP-a (magazin Čuj BiH +, od 13:03h), a naveče je na programu redovno, novo izdanje Čuj BiH! magazina u kojem slušamo raznorodne priče i sadržaje koje pravi naša novinarska ekipa raspoređena na nekoliko lokacija u BiH.

Za utorak vam preporučujemo emisiju BH Demo Liga, u kojoj promovišemo rad(ove) domaćih muzičkih entuzijasta, demo sastava i autora koji inače nemaju medijsku prostor na domaćim radio i TV frekvencijama. Ima tu odlične muzike, a u emisiji često predstavljamo neke od aktera kroz kratke intervjue, te najavljujemo dešavanja (koncerte, festivale..) i nova izdanja.

Liek & Share je ime magazina koji u OP-u ide svake druge srijede, a pored raznovrsnog sadržaja (razgovori, prilozi, najave zanimljivih dešavanja koja biste trebali provjeriti) obilježje ove emisije je i redovno predstavljanje mladih ljudi, kolektiva, njihovog rada i(li) akcija koje prave razliku u uobičajenom pogledu na mlade u BiH. Zabavite se i inspirišite uz voditeljski dvojac i nove sadržaje Like&Share-a.

U četvrtak, u novom izdanju Slobodnog poligona OP-a, trebali bismo govoriti o mladim i izborima. Lokalni izbori su iza ugla a razloge zbog kojih biste (ili ne?) trebali glasati čućete u prvom dijelu Poligona. U drugom bi trebali čuti i mlade koji na izbore i učešće u ovom procesu gledaju drugačije. Biće zanimljivo, za mnoge korsino, a za sve ostale vjerujemo i zabavno…budite uz novi Slobodni poligon, od 19:10h, ili u repriznom terminu.

Prvog petka u kalendarskoj jeseni na programu je Oscilator radio show, muzička emisija u kojoj slušate pažljivo odabranu elektroniku srednje brzog tempa, koja izlazi na cool labelovima (kakav je i domaći oscilator.net) iz, ponajčešće, underground spektra savremene plesne muzike. Preporuka za sve one koji uživaju u beatovima i melodijama kakve rijetko pronalazite na domaćim radio talasima.

OP 454 (19.09.- 23.09.); satnica:

Pon: Čuj BiH! (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
Uto: BH Demo Liga (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
Sri: Like&Share (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h-01:00h
Čet: Slobodni poligon (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h-01:00h
Pet: Oscilator (19:10 –20:00h), repriza od 00:10h-01:00h

(Školski.ba)