Najava: Omladinski program BHR1 #405

Još dobrog radio programa za mlade stiže vam tokom pet radnih dana tekuće, 42.sedmice u 2015.godini. Omladinski program BH radija1 nudi vam pet različitih emisija, neke od njih magazinskog tipa, sa zanimljivim pričama, prilozima novinara OP-a, neke sa korisnim i vrijednim informacijama za sve mlade u potrazi za korisnim znanjem i iskustvom, a neke od njih su i muzičke, sa kvalitetnom, uzbudljivom muzikom...elem, puno toga u samo 250 minuta ovosedmičnog OP-a.


Ponedjeljak, 12.oktobar/listopad donosi novo izdanje magazina Čuj BiH!, gdje vam serviramo nove priče i priloge koje prave naši saradnici iz raznih krajeva BiH. Emisija je to u kojoj možete čuti i neke od autorskih rubrika iz našeg programa, a neće faliti ni dobre muzike. 50 minuta novog Čuj BiH! magazina stiže vam od 19:10h, ili u reprizi,  od 10 minuta iza ponoći.

Svaki drugi utorak posvećujemo novitetima sa alternativne i nezavisne muzičke scene Balkana, tj. exYu zemalja koje su uvijek nudile super bendove i autore alternativnog usmjerenja. Tako je i danas, a sve bitno na sceni prati naš Dragan Vuković, koji će vam i ovog utorka spremiti zanimljiv update sa novitetima sa scene, a ako mu vrijeme dozvoli možda bude i iznenađenja iz prošlosti.

U srijedu potražite sebi zanimljive i korisne informacije o stipendijama, programima razmjene, mogućnostima zaposlenja, kursevima  i programima kojima ćete unaprijediti svoje znanje i vještine kako bi bili konkurentni i vrijedni na tržištu rada. Infopol, naš dežurni informator nudi vam takve informacije svake druge srijede, a pored slušanja u terminima OP-a, ovu emisiju možete čuti i odloženo, na studomat.ba.

Svim studentima društvenih nauka, kao i onima koji su željni znanja, vole čuti dobra i kvalitetna predavanja priznatih stručnjaka, filozofa i aktivista preporučujemo naredno izdanje Slobodnog poligona. Nastavljamo slušati rasprave, diskusije, debate sa Otvorenog univerziteta Banjaluka, održanog prije petnaestak dana. Ovog četvrtka u pitanju je nastavak večernje rasprave na temu ”Poslije Jugoslavije, poslije socijalizma, šta poslije?”, sa učesnicima Borisom Budenom i Mitjom Velikonjom…

Petak, uobičajeno, nudi jednu od naših preostalih muzičkih emisija. Biće to Oscilator, sa novitetima iz  oblasti savremene elektronike. Navikli ste već na kvalitetnu, pažljivu selekciju koju vam svakog drugog petka nudi ekipa okupljena oko prvog bh. net-labela, pa vas pozivamo da i ovog petka budete uz naše frekvencije i glasno slušate Oscilator radio show…

OP 405 (12.10.-16.10.); satnica:

  • Pon: Čuj BiH! (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Uto: Anatomija Zvuka (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Sri: Infopol (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Čet: Slobodni poligon (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Pet: Oscilator, (19:10 –20:00h), repriza od 00:10h-01:00h

(Skolski.ba)