Mozgalica: Jedna balerina sakrila se među flamingosima, možete li otkriti gdje je?

Možete li riješiti ovu mozgalicu? Pronađite balerinu.


Foto: Azra.ba
Foto: Azra.ba

Osim što je izvor zabave, rješavanje mozgalica i zagonetki ima i brojne prednosti. Rješavanje zagonetki i mozgalica jača vezu između moždanih ćelija, što pomaže u poboljšanju memorije.

Logičke igre treniraju vaš mozak da vidi različite pristupe problemima. I posljednje, ali ne najmanje važno, vizualne zagonetke pomažu u treningu vaših očnih mišića.

Danas vam ponovo donosimo jednu mozgalicu koja govori o vašoj sposobnosti opažanja i primjećivanja sitnih detalja kao i donošenja logičkog zaključka na osnovu tih detalja. Ova mozgalica izgleda jednostavno, ali zapravo je nije tako lako riješiti.

Velike ružičaste ptice flamingosi posljednjih godina su veoma popularne i gotovo da nema neko nije čuo za njih. Razlog tome je, pretpostavljamo, popularnost šlaufa u obliku ove ptice koji su gotovo neizostavni dodatak velikom broju kupača iz ljeta u ljeto.

Možda ga ne posjedujete, ali barem jednom ste dobili želju leći na njega i uživati dok gledate kako drugi to rade na plaži. No, dok samo maštate o tom ljetnom dodatku, imamo za vas jedan ružičasti zadatak.

Ono što otežava potragu je to što balerina ima kosu iste boje kao i kljun ptice, a baletna haljina joj je ružičasta pa ju se lako može previdjeti. No, sad vas malo puštamo da proučite sliku.

Foto: Azra.ba
Foto: Azra.ba

Rješenje pogledajte na sljedećoj stranici.