Mostarski učenici obilježili Dan nezavisnosti BiH

Mostarski školarci poručili "Ovo je naš identitet, naša domovina BiH".


Mostarski školarci sa svojim učiteljima i nastavnicima danas su tradicionalno obilježili Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine pod nazivom “Naš identitet, naša domovina Bosna i Hercegovina”.

Uz poštivanje epidemioloških mjera mostarski školarci su uz stihove o domovini i zastave Bosne i Hercegovine sa mostova, ulica i trgova poslali jasnu poruku da je BiH njihova zemlja u kojoj žele napredovati i ostati, prenosi Klix.

Na centralnoj svečanosti koja je održana na Španskom trgu uz poštivanje epidemioloških mjera su ponosom govorili i o historiji BiH i značaju njezine nezavisnosti.

 – Ovo je najznačajniji dan za našu domovinu. Slavimo dan nezavisnosti naše države koja je 1. marta 1992 godine stekla svoju nezavisnost, istaknuli su školarci prilikom svečanosti koju su priredili na Španskom trgu u Mostaru.

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine koji se obilježava 1. marta pod nazivom “Naš identitet, naša domovina Bosna i Hercegovina” obilježili su učenici i profesori 36 osnovnih i srednjih škola Hercegovačko-neretvnaskog kantona (HNK).

U sklopu programa školarci su danas obišli spomen obilježja, šehitluke i mostove od najjužnijeg do najsjevernijeg dijela kantona, ali u u svojim školama govorili o znnačaju dana nezavisnosti BiH.