Mladić iz Bihaća zaprijetio: “Već duže vrijeme spremam nezapamćen masakr u Ekonomskoj školi…”

"Kad ste me znali svi osuđivati i izbjegavati, zbog toga će da bude teror," napisao je Zulić.


Foto: Avaz

Mladić iz Bihaća, Ajdin Zulić prijetio je da će učiniti sličan krvav pir kakav se desio u Srbiji te da će ubiti učenike i uposlenike u Ekonomskoj školi, saznaje portal „Avaz“.

Stravičan slučaj potresao je region kada je jučer četrnaestogodišnji mladić Kosta Kecmanović počinio masakr na Vračaru u Beogradu, nakon čega je uslijedio niz osuda kako javnih ličnosti, tako i građana. Međutim, na društvenim mrežama pojavile su se i objave onih koji hvale ovaj monstruozan čin dječaka.

– Onaj dječak što je ubio osmero djece je kraljina za mene! Onakvo nešto i ja spremam već duže vrijeme za ekonomsku školu u Bihaću. Bit će nezapamćen masakr u Bihaću, to vam se kunem životom! Kad ste me znali svi osuđivati i izbjegavati, zbog toga će da bude teror, napisao je Zulić.

Informaciju o ovom nemilom slučaju ima i policija, što je i potvrđeno iz MUP-a Unsko-sanskog kantona.

– Imamo informaciju. Obavještava se i Tužilaštvo. To je osoba koja je poznata nama u policiji. Ne znamo koje je godište. Ja mislim da jeste maloljetan. Ne znamo da li je iko prijavio. Mi smo to vidjeli na društvenim mrežama i onda mi to po službenoj dužnosti provjeravamo, rekao je Bahrudin Dželalagić, portparol MUP-a USK.

Nakon ovih informacija pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su mladića Ajdina Zulića iz Bihaća zbog prijetnji da će počiniti masakr u Ekonomskoj školi u Bihaću.

– Dana 04.05.2023. godine, policijski službenici Federalne uprave policije su po zahtjevu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, slobode lišili jednu osobu, inicijala A.Z. (2005.) iz Bihaća zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela „Ugrožavanje sigurnosti“ iz člana 183. stav 1. i „Terorizam“ iz člana 201. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Lice će nakon kriminalističke obrade biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona, odgovor je za portal “Avaz” iz Federalne uprave policije.