Ministrica Hota-Muminović: Potrebno je da se učitelji vrate svojoj izvornoj misiji podučavanja

Više nego ikada potrebno je da se učitelji vrate svojoj izvornoj misiji podučavanja, a to je posebno sveta misija.


Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović učestvovala je u promociji knjige zamjenika ministra za obrazovanje Republike Turske dr. Omera Faruka Yelkencija.

Svečana promocija knjige pod nazivom “Obrazovanje od filozofije do prakse – Model životne ravnoteže“, održana je u sali u Gazi-Husrev begove biblioteke, uz prisustvo autora knjige, kao i turskog ambasadora u Bosni i Hercegovini Nj.E. Sadika Babura Girgina, direktora Instituta “Yunus Emre” u Sarajevu Mehmeta Akifa Yamana, ministara obrazovanja Tuzlanskog, Bosansko-podrinjskog i Zeničko-dobojskog kantona, te ostalih eminentnih zvanica.

– Živimo u svijetu koji se ubrzano mijenja, a te promjene su kompleksne, kontradiktorne i haotične. U takvom svijetu više nego ikada potrebno je da se učitelji vrate svojoj izvornoj misiji podučavanja, a to je posebno sveta misija. U tom smislu, ova knjiga je postavila vrlo složen zadatak, od apstraktnog napraviti konkretno, ponudi nam odgovore na pitanja i postavlja učenika kao svjesnog aktera procesa učenja, istakla je ministrica Hota-Muminović.