Ministrica Hota-Muminović obavila niz razgovora u Beču: Otvaramo nove mogućnosti za naše škole

"Za Bosnu i Hercegovinu dolaze ključne godine za približavanje dobrim standardima kvaliteta, posebno u obrazovanju."


Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović tokom studijske posjete Austriji, a u okviru projekta “SchoolFood4Change” (SF4C), u Beču se susrela s predstavnicima vlasti regija i gradova, menadžmentima školskih zajednica i timovima za podršku uvođenja zdrave prehrane.

Među ostalim, održala je sastanak s članom Vlade Pokrajine Beč i Gradskog senata, gradskim ministrom u Resoru za klimu, životnu sredinu, demokratiju i personal Jürgenom Czernohorszkyijem, te voditeljicom Evropskog ureda u Direkciji za obrazovanje Grada Beča Carolinom Jäckl.

Kako navodi ministrica Hota-Muminović, na ovim susretima prepoznata je važnost međunarodne razmjene za profesionalce u obrazovanju, organiziranje studijskih posjeta za nastavnike i učenike, uspoređivanje obrazovnih politika…

 – Za Bosnu i Hercegovinu dolaze ključne godine za približavanje dobrim standardima kvaliteta, posebno u obrazovanju. Istovremeno, naši domaćini istakli su potrebu da i sami uče i da obogaćuju multikulturalni kontekst Evropske unije koji će omogućiti održivost autentičnosti različitih nacija, religija, uvjerenja, stavova i praksi. Tragom ovih susreta na dobrom smo tragu da otvorimo nove mogućnosti za naše školske zajednice, navodi ministrica Hota-Muminović.