Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS o postavljenim bombama: Postupamo u skladu sa uputama policije

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo oglasilo se povodom dojava o navodno postavljenim bombama u osnovnim i srednjim školama u KS.


Hacker hacking the server in the dark room
Ilustracija: Envato

Iz Ministarstva kažu da su u stalnom kontaktu sa MUP-om KS-a te da postupaju u skladu sa njihovim preporukama.

– Povodom informacija koje su nam dostavili direktori osnovnih škola, u vezi sa dojavama o navodno postavljenim bombama, obavještavamo javnost da je Ministarstvo za odgoj i obrazovanje u stalnom kontaktu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova KS. Direktori su dobili preporuku da postupaju u skladu sa uputama policije. Direktori i direktorice imaju ovlaštenje da donesu odluku o režimu nastave za današnji dan, a sve zavisi od konkretnih informacija službenih policijskih lica na terenu u školama. Direktori i direktorice svoju odluku komunicirat će sa roditeljima i starateljima učenika i učenica, saopćeno je iz Ministarstva.

Podsjetimo, svim osnovnim školama u KS je jutros stigao mail o postavljenoj bombi. Djeca su iz škola vraćena kućama, a u toku su KDZ pregledi na nekoliko lokacija.

Također, povodom dojava o navodno postavljenim bombama u školama KS, danas u 13 sati je zakazana i vanredna press konferencija premijera KS Edina Forte i policijskog komesara MUP-a KS Nusreta Selimovića.