Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS i Dogs Trust nagrađuju najbolje osnovce

Fondacija Dogs Trust u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauke i mlade KS organizira takmičenje za osnovne škole sa područja Kantona Sarajevo kako bi kroz zabavu provjeri i nagradi znanje usvojeno na edukativnim radionicama koje ova fondacija provodi u školama posljednje tri godine.


Na takmičenju koje će biti organizovano na općinskom i kantonalnom nivou, škole će predstavljati timovi čiji je zadatak da produciraju video zapis na jedno od sljedećih tema:“Sigurnost u blizini psa“, „Odgovorno vlasništvo“ i „Potrebe psa kao živog bića“. Ovi zapisi mogu biti u formi debata, igrokaza, pjesama, recitacija i sl.

– Najbolji način da djeci osiguramo bolju budućnost jeste da im obezbijedimo znanje, te im pomognemo da odrastu sigurno i postanu odgovorni građani, istakao je ministar za obrazovanje, nauku i mlade Elvir Kazazović te ovom prilikom još jednom pozvao sve škole da se odazovu učešću na ovom takmičenju i pokažu svoje stečeno znanje i za to dobiju vrijedne nagrade.

Opremanje multimedijalnog kabineta za školu je nagrada učenicima čija škola osvoji prvo mjesto na kantonalnom nivou, računar i kamera za školu koja osvoji drugo mjesto i računar i foto aparat za školu koja osvoji treće mjesto.

Najavljeno je i da će svi pobjednici na općinskom nivou dobiti po jedan foto aparat, dok će svi učesnici takmičenja biti nagrađeni izletom koje će biti organizovane u Školi prirode u Šabićima.

Učesnici takmičenja na općinskom nivou svoje radove trebaju dostaviti do 31.12.2015.godine uz napomenu za „Takmičenje osnovnih škola – općinskih nivo“, na adresu: Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH, Gorica 61, 71000 Sarajevo ili putem e-maila: [email protected].

Proglašenje pobjedničkih timova planirano je za kraj februara 2016.godine, a finalno proglašenje za kantonalni nivo, za kraj maja 2016.godine, o čemu će škole biti posebno obavještenje.

Na konferenciji je Bećirović istakao da se nada da će kroz zajednički rad svih aktera i nastavkom saradnje sa Vladom Kantona Sarajevo problem pasa lutalica stabilizirati u što skorije vrijeme.

– Eliminirajući rizik za zajednicu prvenstveno u okolini škola, vrtića i bolnica, a u cjelini potpuno riješiti postepeno i na jedini način koji garantira da se problem više ne ponavlja, a to je jedino moguće kroz sistemsku provedbu Zakona, pojasnio je Bećiorvić.

(STUDOMAT.ba)