Manuel Caffe BiH donirao tri dječija motocikla Centru “Safet Zajko” u Sarajevu

U okviru društveno-odgovornog poslovanja, Manuel Caffe BiH je donirao tri dječija motocikla na akumulator Centru "Safet Zajko" u Sarajevu.


– Vjerujemo da će mališani uživati u vožnji motociklima, igri i vremenu provedenom u Centru “Safet Zajko”. Manuel Caffe BiH će kao i do sada nastaviti poslovati društveno-odgovorno i učestvovati u akcijama od koristi za naše društvo. Drago nam je da naši mališani mogu sigurno provoditi svoje vrijeme za igru u Centru “Safet Zajko” i da će dječiji motocikli na struju obogatiti ponudu ovog sjajnog mjesta za cijelu porodicu, saopšteno je iz Manuel Caffe BiH.

U kompleksu nekadašnje kasarne „Safet Zajko“ smješten je Centar za edukaciju, sport i rekreaciju, namijenjen cijeloj porodici, penzionerima, sportistima i rekreativcima. Centar je smješten u središtu Općine Novi Grad, udaljen pet minuta od tramvajskog i autobuskog saobraćaja. Povezan je s gradom pješačkim stazama i mostom izgrađenim u Nedžarićima, biciklističkim stazama i nedavno obnovljenom saobraćajnicom.

Kompanija Complex d.o.o. je generalni zastupnik jednog od najpoznatijih italijanskih brandova espresso kafe Manuel Caffe, za tržište Bosne i Hercegovine. Opsežno poznavanje tržišta, višegodišnja saradnja sa jednim od najrenomiranijih evropskih principala u proizvodnji esspresso kafe, te velika prisutnost na tržištu cijele BiH, osigurale su dominaciju tržištem branda kojeg zastupaju. Preduzeće je osnovano 2006. godine, sa ciljem obogaćivanja domaćeg tržišta kafe za jedan od vodećih proizvoda na svjetskom tržištu, a danas je jedan od lidera u oblasti svog djelovanja, na bosanskohercegovačkom tržištu.