Mamina kuhinja: Slasna kombinacija tjestenine, kelja i dvije vrste sira

Ovim jelom ćeš nahraniti cijelu porodicu za relativno malo novaca, bez puno truda i utrošenog vremena.


Što je najbolje, cijela porodica će uživati u rastezanju sira, mirisu limuna, teksturi kelja i boriti se za njoke koje su se zapekle i postale hrskave.

Sastojci:

  • 800 g njoka
  • 250 g očišćenog i narezanog kelja
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 kašike maslaca
  • 2 kašike brašna
  • 350 ml mlijeka
  • 50 g naribanog cheddara
  • 50 g naribanog parmezana
  • 1 kašika limunove korice

Postupak:

Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Namasti duboku posudu za pečenje.

Skuhaj njoke prema uputama na pakiranju. Minutu prije no što se skuhaju ubaci i kelj. Čim se njoki dignu na površinu vode, makni s vatre i procijedi. U tavi zagrij maslac i dodaj nasjeckani češnjak.

Nakon minute dodaj brašno i brzo miješaj, a potom ulij mlijeko. Miješaj dok se ne zgusne. U gotovi umak ubaci cheddar i limunovu koricu.

Njoke i kelj prebaci u posudu za pečenje, prelij umakom i promiješaj. Rasporedi naribani parmezan i peci 20-ak minuta.