Što je najbolje, cijela porodica će uživati u rastezanju sira, mirisu limuna, teksturi kelja i boriti se za njoke koje su se zapekle i postale hrskave.
Sastojci:
- 800 g njoka
- 250 g očišćenog i narezanog kelja
- 3 režnja češnjaka
- 2 kašike maslaca
- 2 kašike brašna
- 350 ml mlijeka
- 50 g naribanog cheddara
- 50 g naribanog parmezana
- 1 kašika limunove korice
Postupak:
Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Namasti duboku posudu za pečenje.
Skuhaj njoke prema uputama na pakiranju. Minutu prije no što se skuhaju ubaci i kelj. Čim se njoki dignu na površinu vode, makni s vatre i procijedi. U tavi zagrij maslac i dodaj nasjeckani češnjak.
Nakon minute dodaj brašno i brzo miješaj, a potom ulij mlijeko. Miješaj dok se ne zgusne. U gotovi umak ubaci cheddar i limunovu koricu.
Njoke i kelj prebaci u posudu za pečenje, prelij umakom i promiješaj. Rasporedi naribani parmezan i peci 20-ak minuta.