Mamina kuhinja: Šest sastojaka i za 20 minuta najbolji brzinski ručak

Obrok u kojem ćete imati ravnomjernu zastupljenost svih makronutrijenata gotov je za samo 20 minuta.


Ako vam se danas ne da previše mudrovati oko toga što biste kuhali,  imamo jednostavno rješenje za ručak – brzinska tjestenina sa špinatom, suhim mesom i parmezanom.

Recept je u nastavku.

Sastojci:

  • 20 dkg suhog mesa
  • 1 manji luk
  • pileći temeljac za supu (oko pola litre)
  • 250 grama tjestenine po izboru
  • 125 grama svježeg špinata
  • naribani parmezan

Priprema

Suho meso narežite na tanje trakice i pržite na većoj tavi dok ne postane smeđe i hrskavo (bez dodavanja ulja i masnoća). Izvadite u posebnu posudu, a višak masnoće maknite iz tave (ostavite otprilike jednu kašiku masnoće od suhog mesa za daljnju pripremu jela), piše Net.hr.

Nasjeckajte luk i dodajte ga na masnoću koja je ostala od suhog mesa i pecite dok ne omekša i postane proziran. Zatim dodajte pileći temeljac, a u sve dodajte nekuhanu tjesteninu i poklopite tavu. Pustite da voda zakipi na najjačoj vatri, a kad zakipi, sve sastojke lagano promiješajte i smanjite vatru te pustite da se tjestenina kuha još 10-ak minuta (s poklopcem na tavi).

Svako toliko miješajte kako se tjestenina ne bi zalijepila za tavu. Nakon 10 minuta, tjestenina bi trebala biti kuhana (i trebala bi upiti temeljac, no na dnu će ostati onaj najfiniji dio umaka koji je nastao od sokova u tavi).

Kad je tjestenina skuhana, u tavu dodajte listove svježeg špinata i miješajte dok špinat malo ne povene. Začinite začinima po želji.

U sve ponovno vratite prženo suho meso, pospite naribanim parmezanom, promiješajte i poslužite.