Mamina kuhinja: Recept za ručak kada imate posla van kuće

Jednostavan recept za ukusan ručak za sve zauzete mame.


Donosimo vam recept t za ručak kada imate posla van kuće. Stavite sve u pećnicu i pečete, a vrijeme pečenja regulirate sami, sve ovisi koliko vas dugo neće bit kod kuće.

Kad se vratite, imate ručak. Nije to sad obrok kao kavijar, ali je fino i sa druge strane nije neki sendvič, već je topli obrok u pitanju.

Sastojci

  • 250g pužića ili neke slične tanke tjestenine
  • 400-500 g crvene rog paprike
  • 500g rajčice
  • 500g svinjetine od buta ili ako ne konzumirate to meso, onda pilećih prsa
  • sol
  • mala kašika šećera
  • biber
  • 50 g maslaca
  • Alu folija

Priprema

  • U neskuhane pužiće narezati crvenu rog papriku i rajčicu, a sve prema količini navedenoj u popisu sastojaka
  • Najbolji su pužići jer imaju tanku stjenku, ali generalno to može biti bilo koja tjestenina
  • Ako ćete smanjiti količinu povrća, onda neće pustiti dovoljno tekućine i tjestenina bi mogla biti sirova na kraju, pa se pridržavajte količina
  • Dodati šećer i papar pa narezati meso na trakice
  • To mogu biti npr. pileća prsa ili svinjetina (ukoliko konzumirate to meso), ali zapamtite: priprema traje jednako dugo za koje god se meso odlučili
  • Narezano meso posoliti
  • Pomiješati posoljeno meso i prethodnu sirovu tjesteninu sa rog paprikom i rajčicama
  • Sve rasporediti preko prethodno premazanog lima sa maslacem. Preko staviti i koji list lovora pa dobro zatvoriti sa alu folijom
  • Sada pečenje prilagodite vremenu koliko mislite odprilike izbivati iz kuće. Ako vas neće biti 80 minuta tada pecite na 175 stepeni. Ukoliko je to period od sat vremena pecite na 200 stepeni, a ako ste brzo doma, podesite temperaturu pećnice na 225 stepeni i pecite 45 minuta
  • Nakon proteka vremena maknuti foliju, lovor i dobro promiješati
  • Vratiti natrag u pećnicu bez folije i zapeći još 15 minuta na istoj temperaturi, odnosno na kojoj ste pekli do tada
  • ….i jelo je spremno za posluživanje.

Po želji u tanjuru možete jelo preliti i sa kiselim vrhnjem, stvarno se supr slaže okus