Mamina kuhinja: Napravite novogodišnji tiramisu s jabukama i bademima

Napravite zdravi tiramisu u čaši i uživajte u predivnom ukusu.


Klasični tiramisu sada je dobio novo svečano ruho. Uz sočnu jabuku i bademe ovaj poznati desert zasladit će vas baš onako kako treba dok u društvu čekate Novu Godinu…

Ovaj tiramisu možete spremiti u vatrostalnoj posudi ili u malim čašicama. Svejedno, bit će hit.

Sastojci

  • 400 g jabuka
  • 100 g piškota
  • 200 ml soka od jabuka
  • 50 ml calvados likera
  • 2 zvjezdasta anisa
  • 2 prutića cimeta
  • 40 g nasjeckanih badema3 velike žlice (na vrh) šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 250 g mascarpone siramljeveni cimet badem u listićima

Priprema

1. Prvo ogulite jabuke i uklonite koštice. Narežite ih na komadiće i zakuhajte u soku od jabuke u koji ste dodali calvados, prutiće cimeta, zvjezdasti anis i 2 kašike šećera. Sve zajedno krčkajte na laganoj vatri dok jabuke ne omekšaju, piše portal roditelji.hr.

2. Nasjeckajte piškote tako da vam ostanu male mrvice. Zatim ih raspodijelite u čašice.

3. Popržite bademe na tavici i dodajte ih u lončić s jabukama.

4. Istucite šlag od slatkog vrhnja uz postupno dodavanje vanilin šećera i jedne žlice šećera. Na kraju umiješajte mascarpone.

5. Iz lončića s jabukama uklonite prutiće cimeta i anis. A zatim ih prelijte u čašice.

6. Na jabuke stavite kremu s mascarponeom, a po vrhu pospite listiće badema. Sve ukrasite mljevenim cimetom i ostavite u frižideru dva sata prije posluživanja.