Klasični tiramisu sada je dobio novo svečano ruho. Uz sočnu jabuku i bademe ovaj poznati desert zasladit će vas baš onako kako treba dok u društvu čekate Novu Godinu…
Ovaj tiramisu možete spremiti u vatrostalnoj posudi ili u malim čašicama. Svejedno, bit će hit.
Sastojci
- 400 g jabuka
- 100 g piškota
- 200 ml soka od jabuka
- 50 ml calvados likera
- 2 zvjezdasta anisa
- 2 prutića cimeta
- 40 g nasjeckanih badema3 velike žlice (na vrh) šećera
- 1 vanilin šećer
- 250 ml slatkog vrhnja
- 250 g mascarpone siramljeveni cimet badem u listićima
Priprema
1. Prvo ogulite jabuke i uklonite koštice. Narežite ih na komadiće i zakuhajte u soku od jabuke u koji ste dodali calvados, prutiće cimeta, zvjezdasti anis i 2 kašike šećera. Sve zajedno krčkajte na laganoj vatri dok jabuke ne omekšaju, piše portal roditelji.hr.
2. Nasjeckajte piškote tako da vam ostanu male mrvice. Zatim ih raspodijelite u čašice.
3. Popržite bademe na tavici i dodajte ih u lončić s jabukama.
4. Istucite šlag od slatkog vrhnja uz postupno dodavanje vanilin šećera i jedne žlice šećera. Na kraju umiješajte mascarpone.
5. Iz lončića s jabukama uklonite prutiće cimeta i anis. A zatim ih prelijte u čašice.
6. Na jabuke stavite kremu s mascarponeom, a po vrhu pospite listiće badema. Sve ukrasite mljevenim cimetom i ostavite u frižideru dva sata prije posluživanja.