Tradicionalne lazanje zaista su ručak koji svi vole, no zahtijevaju puno posla. Osim toga, mnogima se ne da jesti tako tešku hranu pa vam danas predstavljamo puno jednostavniju i laganiju te jednako ukusnu alternativu.
Lazanje sa špinatom i sirom je obrok koji će oduševiti vaše ukućane, a mi vam u nastavku donosimo recept.
Sastojci:
- 30 dkg lazanja,
- 30 dkg špinata,
- 3 dl mlijeka,
- 2 kašičice škrobnog brašna,
- 20 dkg naribanog parmezana,
- 20 dkg sira Gorgonzola,
- 5 dkg maslaca,
- so.
Priprema:
1. Skuhajte špinat u što manje slane vode i zatim dobro ocijedite. Miješajući, kuhajte mlijeko sa škrobnim brašnom da se zgusne. Zatim umiješajte 15 dkg parmezana.
2. U namašćen pleh slažite u redove tijesto, umak od sira, špinat i kockice gorgonzole te pospite parmezanom. Tako slažite redom. Na vrhu neka bude tijesto koje ćete namazati umakom i dodatno posuti parmezanom.
2. Pecite 20 minuta u rerni zagrijanoj na 180 stepeni te odmah poslužite.