Mamina kuhinja: Lazanje sa špinatom i sirom

Napravite ukusne lazanje sa špinatom i sirom koji će oduševiti vaše ukućane.


Tradicionalne lazanje zaista su ručak koji svi vole, no zahtijevaju puno posla. Osim toga, mnogima se ne da jesti tako tešku hranu pa vam danas predstavljamo puno jednostavniju i laganiju te jednako ukusnu alternativu.

Lazanje sa špinatom i sirom je obrok koji će oduševiti vaše ukućane, a mi vam u nastavku donosimo recept.

Sastojci:

  • 30 dkg lazanja,
  • 30 dkg špinata,
  • 3 dl mlijeka,
  • 2 kašičice škrobnog brašna,
  • 20 dkg naribanog parmezana,
  • 20 dkg sira Gorgonzola,
  • 5 dkg maslaca,
  • so.

Priprema:

1. Skuhajte špinat u što manje slane vode i zatim dobro ocijedite. Miješajući, kuhajte mlijeko sa škrobnim brašnom da se zgusne. Zatim umiješajte 15 dkg parmezana.

2. U namašćen pleh slažite u redove tijesto, umak od sira, špinat i kockice gorgonzole te pospite parmezanom. Tako slažite redom. Na vrhu neka bude tijesto koje ćete namazati umakom i dodatno posuti parmezanom.

2. Pecite 20 minuta u rerni zagrijanoj na 180 stepeni te odmah poslužite.