Prvog januara obično ne rade pekare i prodavnice, tako da kupovina friškog hljeba nije moguća. Isprobajte ovaj prijedlog i iskoristite stari hljeb.
Sastojci:
- 150 g sira trapista ili gaude
- 150 g pileće salame (za pizzu)
- 3 jaja
- 20 g ribanog sira (parmezana)
- 1,5 dl kiselog vrhnja
- 1 kašika začinskog bilja
- peršun,
- so,
- biber
- 8 kriški hljeba
- 1-2 dl mlijeka
Priprema
Sir trapist izrendajte, a salamu izrežite na rezance. Jaja umutite viljuškom (nije potrebno mutiti mikserom) i u njih dodajte sir, salamu, sjeckani peršun, izrendani sir, so, biber, začinsko bilje i kiselo vrhnje.
Izmiješajte u jednoliku, gustu, kašastu smjesu. Svaku krišku hljeba kratko umočite u mlijeko i slažite u namašćen lim.
Na svaku krišku hljeba stavite dobru kašiku smjese i stavite zapeći u zagrijanu pećnicu na 180 stepeni, dok se lijepo ne zapeče.