Mamina ispovijest zapalila mreže: “Neću više da kitim jelku zbog djece”

Šta vi mislite o njenoj odluci?


Foto: Envato
Foto: Envato

Decembar je blizu, pa svi nekako jedva čekamo da osjetimo taj praznični duh. Tome doprinosi dekoracija, kolačići, uživanje u toplom domu i porodičnom druženju. Djeca ovo posebno obožavaju, a onda i roditelji sa njima uživaju u svemu.

Jedna mama je, umjesto radosti zbog kićenja jelke i dekoracije doma, rekla kako ne želi da se bavi tim stvarima. Prema njenim riječima, ona ne želi da se brine niti da bude pod stresom oko praznika. Ona je naglasila da je umorna od toga da “mora da se potrudi za djecu”, prenosi Yumama.rs.

 – Uvijek sam govorila da to nije za mene, da praznike ne bi trebalo da slavim, a tokom posljednjih nekoliko godina sam to i prestala da radim. Nema više dekoracije, nema jurenja poklona za porodicu i upadanja u dugove. Tako je mnogo lakše, a i mnogo sam sretnija. Djeca su sretna i bez dekoracije. Dobijaju oni i sada poklone i jako su radosni, samo ja više ne moram da trčim u potrazi za njima, olakšala sam sebi, napisala je ova mama iskreno.

Iako su je mnogi osudili zbog ovoga, ona je rekla da oni Božić i Novu Godinu i dalje proslavljaju, ona kuha i uživaju u hrani i poklončićima, samo bez dekoracije i trošenja mnogo novca.

Bilo je mnogo različitih komentara po pitanju maminih stavova.

 – Slavi na način na koji želiš i uživaj sa porodicom bez stresa, napisao je neko.

Ipak, bilo je i nekih drugačijih komentara, poput:

 – Sigurna sam da bi djeca mnogo voljela dekoraciju u kući”, “Nemoj to da radiš djeci, tužno je”.