KS: Općina Centar donirala 10.000 KM OŠ “Hasan Kikić”

Iako nema nadležnosti nad predškolskim, osnovnim i srednjim obrazovanjem, Općina Centar godinama izdvaja značajna sredstva za poboljšanje uslova rada u školama i vrtićima, čime načelnik Dževad Bećirević pokazuje da prepoznaje važnost ulaganja u obrazovanje.


Tako je i ove godine, prema zahtjevima i potrebama pomenutih ustanova, kao grant iz budžeta Općine Centar izdvojeno 140.000 KM.

Komisija za obrazovanje Općinskog vijeća Centar, prema kriterijima za dodjelu novčanih sredstava osnovnim školama, donijela je zaključak kojim je za OŠ “Hasan Kikić” izdvojeno 10.000 KM.

Prema riječima Adisa Bojičića, sekretara ove osnovne škole, izdvojena sredstva bit će iskorištena za zamjenu dotrajale stolarije.

Zahvalni smo Općini Centar, koja je osim ove donacije i u proteklim godinama izdvajala značajna sredstva za potrebe naše škole. Iako osnovno obrazovanje nije u njihovoj nadležnosti, Općina prati sve naše aktivnosti. Mi smo u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, pokrenuli konkurentski postupak za dostavljanje ponuda, a kada završimo proceduru što se tiče dokumentacije i kada se izabere izvođač radova, najvjerovatnije u oktobru počinjemo sa postavljanjem stolarij, rekao je Bojičić.

– Ova donacija će biti od velikog značaja svima nama, a posebno učenicima, s obzirom na to da su zbog dotrajale i loše stolarije učionice bile dosta hladnije, dodao je Bojičić.

(oslobodjenje.ba)