Kompletirano drugo kolo KVIKO Lige osnovnih škola: Velešićki Heroji brojali do deset

Jučer je u Skenderiji kompletirano drugo kolo KVIKO Lige osnovnih škola.


FOTO: Edin MEMIĆ/SCsport.ba

Organizator ovog takmičenja je Udruženje Razvoj sporta Sport Centar, dok je aplikacija KVIKO generalni pokrovitelj. Riječ je o aplikaciji za slanje i primanje novca. Pored KVIKO aplikacije kao generalnog pokrovitelja, kompanija AC Food d.o.o. je za sve učesnike obezbijedila degustaciju TOPS-a.

Više informacija o utakmicama i rezultate možete pogledati ovdje.

Udruženje Razvoj sporta Sport Centar poziva osnovce iz Sarajeva da budu kreativni i da pošalju fotografiju, priču ili video snimak sa našeg takmičenja na Facebook page KVIKO Liga osnovnih škola ili na e-mail [email protected]. Sadržaji trebaju da budu vezani za  takmičenje, a mogu biti snimak golova, odbrana, akcija ekipa, ali i navijača, razreda u školi… Redakcija portala SCsport.ba odabraće sedmični KVIKO potez kola i nagraditi najkreativnije – uz obavezan uslov da uz poslani materijal pošaljete ime, prezime i kontakt broj mobilnog telefona.

Ove godine u KVIKO Ligi osnovnih škola učestvuje čak 16 ekipa osnovnih škola iz Sarajeva, što je rekord od početka organizacije ovog takmičenja prije 3 godine koje se u organizaciji Udruženja razvoj sporta – Sport Centar održava uz saglasnost Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Treće kolo grupne faze takmičenja planirano je za iduću nedjelju, 11.11.2017. godine u maloj dvorani KSC Skenderija u Sarajevu.

(Školski.ba)